• DOLAR 32.586
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2412.453
  • ...
Küçük Leyla 8`inci günde bulunamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'da, ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir, 8 gündür yürütülen arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Bezirhane köyünde Ramazan Bayramı'nın ilk günü dedesinin evinin önünden kaybolan Leyla Aydemir'i arama çalışmaları sürerken, olay günü köyde çocuklara şeker dağıtılan ve Aydemir'in kaybolmasına ilişkin aranan şüpheli beyaz minibüse de ulaşıldı.

Ayrıca, Leyla'nın amcasının gizli numaradan aradığı ve "Başınız sağ olsun" dediği yönündeki bilgi üzerine yapılan incelemede aramanın, başka ilden yapıldığı, telefonu açan kişinin olayla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki çocuk olduğu belirlendi.

Yapılan çalışmalar kapsamında olay günü çocuklara şeker dağıtılan ve Aydemir'in kaybolmasına ilişkin aranan şüpheli beyaz minibüse ulaşıldı. İl genelindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarını inceleyerek minibüse ulaşan polis ekipleri, minibüsün Ağrılı bir esnafa ait olduğunu belirledi.

Polislerce ifadesi alınan söz konusu minibüsün sahibinin, "olay günü eşi, 3 çocuğu ve bir kadın akrabasıyla köye bayram ziyaretine gittiklerini, ayrılırken köydeki çocuklara şeker dağıttığını ancak olayla ilgilerinin olmadığını" söylediği bildirildi. Minibüsü gören çocuklara gösterilen araçtaki 5 kişinin olayla ilgisinin olmadığını belirleyen ekipler, minibüs sürücüsünü serbest bıraktı.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde alanında uzman 11 kişilik özel ekip, Ankara'daki Jandarma Özel Asayiş Komutanlığının (JÖAK) gönderdiği 10 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ekipleri ve gönüllülerin yanı sıra Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinden (JAKEM) getirilen kadavra ve ceset arama köpekleri "Mavi" ve "Modül"ün katılımıyla bugün yapılan aramalarda küçük Leyla'ya ait herhangi bir bulguya rastlanmadı.

JÖAK ve JAKEM ekiplerinin aramalara yarın devam edeceği, AFAD, UMKE, Türk Kızılayı ekipleri ile gönüllülerin ise yarınki çalışmalara katılmayacağı öğrenildi.

Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11 kişilik özel ekip oluşturuldu. Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak amacıyla "0505 022 74 27" numaralı ihbar hattını devreye aldı.

Leyla'nın amcasına telefon açan çocukmuş

Bir kadının, Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir'i gizli numaradan aradığı ve "Başınız sağ olsun" dediği yönündeki bilgi üzerine özel ekip konuyu inceledi. Aramanın, başka ilden yapıldığı, telefonu açan kişinin olayla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki çocuk olduğu belirlendi. Olaya ilişkin bugüne kadar yapılan tüm ihbarlara çok kısa sürede karşılık veren ekipler, tüm ihbarların 15 dakika içinde asılsız olduğunu ortaya çıkardı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir