• DOLAR 32.651
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.56
  • ...
TSK bir haftalık operasyon sonuçlarını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, son bir hafta içerisinde Şırnak ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta çaplı operasyonlarda 87 PKK'linin öldürüldüğünü, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini belirtti.

Genelkurmaydan yapılan açıklamada, Geçtiğimiz süreç içerisinde (15-21 Haziran 2018) PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergâhı olarak kullandığı Şırnak ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edilmiştir.

İcra edilen operasyonlarda; toplam 87 terörist etkisiz hale getirilmiş, 134 adet piyade tüfeği, 2 adet Milan tanksavar silahı, 1 adet AT-4 tanksavar silahı, 2 adet SA-18 füze, 8 adet RPG-7 roketatar, 9 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 7 adet Doçka uçaksavar makineli tüfek, 15 adet makineli tüfek, 2 adet av tüfeği, 1 adet bombaatar, 2 adet 81 mm'lik havan ve 3 adet tabanca olmak üzere toplam 186 silah ele geçirilmiş, tespit edilen 127 adet EYP ve 12 adet silah mevzi, sığınak ve barınak imha edilmiştir. " denildi.

Açıklamada, operasyonlarda 6 askerin hayatını kaybettiği, 12 askerin de yaralandığı kaydedildi.

Yapımı devam eden Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi dahil olmak üzere alınan tedbirlerle hudut güvenliği etkin olarak yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, "Bu kapsamda kara sınırlarında Ocak-Haziran 2018'de meydana gelen olaylar 2017'nin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, yakalanan kişi sayısı yaklaşık olarak yüzde 18 artışla 168 bin 662'ye ulaştı. Bu tedbirler sayesinde kaçakçılık olaylarında ise yüzde 32 oranında azalma meydana geldi. Bu çerçevede son bir hafta içinde kara sınırlarından yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan 3 bin 767 kişi yakalandı. Öte yandan PKK/KCK terör örgütünün en önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 160 litre kaçak akaryakıt, 8 bin 614 paket kaçak sigara, 61.7 kilo uyuşturucu, 752 adet hap, 1 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi."

Afrin harekatına ilişkin bilgi verilen açıklamada, "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4.509 olmuştur. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 54 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 234 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 18 Mart 2018 tarihi itibariyle kontrol altına alınan Afrin'de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri sürdürülmektedir. Harekât kapsamında bugüne kadar 240 adet mayın ve 1.276 adet EYP tespit edilerek imha edilmiştir." denildi.

Açıklamada Münbiç bölgesini ilişkin de "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç bölgesi arasında kalan hat üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır. Müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde, Münbiç'teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ve bölgede Türkiye-ABD denetiminde, huzur, güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edilecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir