• DOLAR 32.565
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2432.365
  • ...
"Yaz tatilini Kur`an öğrenerek değerlendireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

25 Haziran'da başlayacak Yaz Kur'an kursları dolayısıyla heyecanlı olduklarını söyleyen Adıyamanlı çocuklar, yaz tatilini camilerde Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçireceklerini ifade ettiler.

Şehirdeki birçok sosyal aktiviteden mahrum olan köydeki çocuklar yaz tatilinde yapmak istedikleri hakkında duygularını paylaştılar. Çocuklar, yaz tatilini Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camilere gideceklerini Kur'an eğitimi yanı sıra Hazreti Muhammed'in hayatını ve saygı-sevgiyi öğreneceklerini söylediler.

Orman içi köyünde ikamet eden 7'nci sınıf öğrencisi Ramazan İlhan, güzel bir tatil geçirme temennisinde bulunduktan sonra tatilde yapacakları hakkında şunları söyledi: "Yaz tatilinde Kur'an kursuna gidip Kur'an okuyacağım. Dinimi ve İslami ilimler öğrenceyim. Bununla birlik tarlamızda bahçemizde çalışarak güzel bir tatil geçirmeyi düşünüyorum inşallah."

"Günümü sadece oyunla meşgul edip heba etmeyeceğim" diyen Hüseyin İlhan ise "Camiye, Kur'an kursuna giderek dinimi öğreneceğim. Günümü sadece oyun il geçirmeyeceğim." dedi.

Saygı ve sevgiyi öğrenmek için yaz Kur'an kursuna gideceğini söyleyen İncebağ köyünde ikamet eden Mehmet İnal da yaz tatilini değerlendireceğini ifade etti.

Bilal Elmacı ise, "Kur'an-ı Kerim ile birlikte dinimi öğreneceğim. İslam âlimlerine karşı saygılı olmayı ve onlara muhabbet beslemeyi öğreneceğim." diye konuştu.  

Büyüklerini örnek alacağını ifade eden Mehmet Eskici, yaz tatilinde namaz kılmayı öğrenmek istediğini dile getirerek şunları söyledi: "Yaz Kur'an kursunda dinimi, saygı ve sevgiyi öğreneceğim. Babalarımızı örnek alarak namaz kılmayı ve dua etmeyi öğreneceğim."

4'üncü sınıf öğrencisi Mahmut Eskici de Peygamber Efendimizin hayata bakış acısını öğrenmeyi arzuluyorum diyerek, "Ben Kur'an öğrenmeyi öğrenmek istiyorum. Peygamberimizin hayatını ve neler yapmış onu öğrenmek istiyorum. Peygamberimizin kazandığı sevapları nasıl kazandığını öğrenmek istiyorum. Hazreti Hamza'nın nasıl şehit olduğunu öğrenmek istiyorum. Peygamberlerimizin mezarlarını görmek istiyorum.  Ve hutbe vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Cihan Eskici de yaz tatilinden Kur'aı Kerim okumayı ve Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek istediğini söyledi.

Hafız olmak istediğini söyleyen Mehmet Eskici, camiye gideceğini ve Kur'an-ı Kerim öğreneceğini ifade etti. (Cemil Özdaş - İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir