• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Dünyadan kısa kısa…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

43 yolcu kapasiteli teknede 192 kayıp

Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu (BASARNAS) Başkanı Muhammed Syaugi, Endonezya'nın Sumatra Adası'ndaki Toba Gölü'nde bir teknenin alabora olmasının ardından aileleri ve yakınlarının bildirimleri üzerine kayıp kişi sayısının 192 olarak güncellendiğini açıkladı. Kazada şu ana kadar 18 kişinin sağ kurtarıldığını ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Syaugi, Samosir'den Simalungun bölgesine giderken alabora olan "KM Sinar Bangun" adlı ahşap teknenin yolcu kapasitesinin 43 olduğunu ve teknede sadece 45 can yeleği bulunduğunu belirtti. Sayugi ayrıca, kazanın yaşandığı bölgede 300 metre derinliğe kadar arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Terör rejimi 20 Filistinliyi alıkoydu

Filistinli Esirler Cemiyeti, terör rejimi ordusunun Batı Yaka'da "terör olaylarına karıştığı" iddiasıyla 20 Filistinliyi alıkoyduğu bildirdi. Alıkonulanlar arasında 14 yaşında Filistinli bir çocuğun da bulunduğu belirtildi. İşgal güçleri, Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te hemen her gün evlere baskın düzenleyerek çeşitli iddialarla Filistinlileri alıkoyuyor. Filistin Esirler Cemiyetinin son verilerine göre, rejim hapishanelerinde 350'si çocuk yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor.

İran Aden Körfezi'ne savaş gemisi gönderdi

İran, Yemen kıyılarındaki Aden Körfezi'ne 2 savaş gemisi gönderdi. Tasnim Haber Ajansı'na göre, İran Deniz Kuvvetlerinin helikopter taşıma kapasitesine sahip Hark ve destroyer destek gemisi Subulan'dan oluşan 54'ncü Filo Aden Körfezi'ne gönderildi. Arap Yarımadası'nın güney kıyısında Hint Okyanusu'nu Kızıldeniz'e bağlayan stratejik bir konumda yer alan Aden Körfezi, Suud öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği askeri operasyonlar açısından hassas konumda bulunuyor.

Afganistan'da 23 DEAŞ üyesi öldürüldü

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ve Kuner vilayetlerinde düzenlenen operasyonda 23 DEAŞ üyesinin öldürüldüğü bildirildi. Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Nangarhar'a bağlı Açin, Deh Bala, Hogyani ve Kuner'in Sukai ilçelerinde DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendiği ifade edildi. Havadan ve karadan yürütülen operasyonda 23 örgüt üyesinin öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, örgüte ait iki büyük sığınağın da imha edildiği belirtildi.

AB mülteci akınına çözüm arıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker'in pazar günü sığınmacı konusunu görüşmek için düzenleyeceği "mini zirvenin" taslak sonuç bildirgesi, Avrupa'nın mülteci akını konusunda yaşadığı paniği ortaya koyuyor. AB üyesi 10 ülkenin liderlerinin Brüksel'de pazar günü yapacağı toplantının taslak sonuç bildirgesi, "Avrupa'ya yasa dışı göçün" engellenmesi konusunda alınacak tedbirlerin genişletilmesini ve sığınmacıların AB içinde hareketlerinin kısıtlanmasını hedefliyor. "Mini zirvede" liderler, üye ülkelere göç konusunda "tek taraflı ve AB ile koordineli olmayan" önlemler almamaları uyarısında bulunacak. Görüşmede, yasa dışı göçü azaltmak için 2020'ye kadar 10 bin kişiden oluşan bir sınır polis gücü kurulması ele alınacak.

Uluslararası örgütler Nikaragua'ya davet edildi

Uluslararası örgütlerin, en az 170 kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını soruşturmak üzere Nikaragua'ya davet edildiği bildirildi. Amerikalar-Arası İnsan Hakları Komisyonu Genel Sekreteri Pablo Abrao, önceki gün Nikaragua`da ki olayların soruşturulmasına yönelik davetinin fotoğrafını Twitter hesabında paylaşırken BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin de soruşturma yapılmasına izin verildiğini açıkladı. Yine önde gelen bir iş konseyinin başkanı, AB yetkililerinin Nikaragua'ya davet edildiğini söyledi. Nikaragua'da sosyal güvenlik reformlarına karşı yapılan protestolar, nisan ayında büyük çaplı kitle eylemlerine dönüşmüştü. Eylemler sırasında yaklaşık 170 kişi hayatını kaybetmişti.

Cezayir lise sınavları için interneti kapatacak

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir'de hükümet, lise sertifika sınavlarında kopya çekilmesinin önüne geçmek için sınavlar sırasında tüm ülkedeki internet erişimini kesme kararı aldı. Eğitim Bakanı Nuriye Benghabrit, yerel basına yaptığı açıklamada, 20-25 Haziran'da yapılacak lise sertifika sınavlarında her bir oturum için bir saatliğine ülke genelinde tüm mobil ve kablolu internet hatlarının hizmet dışı bırakılacağını belirtti. Bakan Benhabrit, söz konusu önlemin 2016'da sınavlarda görülen yaygın kopya ve hile teşebbüslerinin önünü geçmek için alındığını ifade etti. Sertifika sınavlarına 700 binden fazla öğrencinin girmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir