• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep`te konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Gaziantep mitingine katılarak vatandaşlara hitap etti. Kahramanmaraş'taki mitinginin ardından helikopter ile Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Mitingte halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin ardından Suriye sınırının güvenli hale getirileceğini ve sığınmacıların evlerine dönmelerinin sağlanacağını, şu ana kadar ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısının 200 bini bulduğunu söyledi.

Gaziantep'in bir sanayi ve tarımın şehri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gaziantep işçi arıyor. Gelip Gaziantep'e baksınlar. Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 Temmuz'dan bu yana 4 buçuk katrilyonluk bir yatırımla 150 fabrika hizmete girdi. Ey Muharrem ve ey Kemal!' yahu siz nerelerde geziyorsunuz. Halen uzaydasınız galiba."dedi.

Gaziantep'in aynı zamanda bir Medine ve bir ensar şehri olduğunu belirten Erdoğan, "Bereket şehri Gaziantep, sürekli göç alan kent. Bunun için Gaziantep kardeşliğin, farklılıkları bir arada yaşatmanın değerlerini çok iyi bilir. Suriyeli kardeşlerim canlarını kurtarmak için ülkemize geldiğinde ilk ve en sıkı sahip çıkan yerlerin başında Gaziantep geliyor."ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile Kandil'de yürütülen operasyona değinerek, seçimin ardından Suriye sınırının güvenli hale getirileceğini, Suriyeli sığınmacıların evlerine dönmelerinin sağlanacağını belirtti.

"Ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı 200 bini buldu"

Erdoğan, "Önce Cerablus'tan başladık ve El Bab'a kadar indik, sonra Afrin'e yöneldik. Şimdi Münbiç'i temizliyoruz. Bu arada İdlib'de 12 gözlem noktası kurduk ve Suriye'yi de adım adım hem Gaziantepli kardeşlerimizin huzur içerisinde yaşaması, hem de Suriyeli kardeşlerimizin güvenle kendi evlerine dönebilecekleri bir yer haline getiriyoruz. Şu ana kadar ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı 200 bini buldu. Afrin'deki temizliği bitirdiğimizde, Münbiç'te Amerika vardığımız anlaşmanın diğer safhalarına geçtiğimizde buralara çok daha fazla sayıda Suriyelilerin döneceğini biliyorum. Bay Muharrem, ne diyordu 'Hükümet İran'la anlaştı mı, Amerika ile anlaştı mı, Irak'la anlaştı mı?' Bay Muharrem, sen bu işlerden anlamazsın. Senin daha çok böyle oturup rahle-i tedrisimizden geçmen lazım. Biz attığımız her adımı, bilerek atarız. Biz, bak Fırat'ın batısında Rusya ve İran'la işlerimizi götürdük, doğusunda ise Irak'la, İran'la çalışmalarımızı sürdürdük, şimdi de koalisyon güçleriyle bunu sürdürüyoruz."şeklinde konuştu.

"Toplantı halinde 35 lider kadrodan PKK'lıyı yerinde vurduk"

Konuşmasında sık sık CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'ye yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Buyurun Dışişleri Bakanımı ayın 4'ünde Amerika'ya gönderdim. Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo ile oturdular, konuştular. Sonunda karar verildi. Neydi o karar? PYD ve YPG Münbiç'ten çıkacak, Fırat'ın doğusuna gidecek ve şimdi başladılar mı? Başladılar. Bizim zırhlı taşıyıcılarımız ise Türk bayraklarıyla beraber şu anda Münbiç'e girdi mi? Girdi. Nerede yatıyorsun ya sen Muharrem? Ama sen bunları görmüyor musun? Bunlarda göz var görmez, kulak var duymaz ve dil var konuşamaz. Bakın bizim şu anda sadece İdlib'de gözlem kulelerimiz var. Şu anda da Münbiç'te devriye geziyoruz. Ama bunların haberi yok. Niye? Dert başka. Bunlar ne diyor 'Afrin'e girmeyin.' Yahu biz sana bakıp karar verir miyiz? Girdik mi Afrin'e? Girdik. Afrin'de 4 bin 700'e yakın teröristi etkisiz hale getirdik ve Cerablus'ta 3 bine yakın DEAŞ'lıyı derdest ettik. Şimdi de neredeyiz? Kandil'de. Peki, kandil de ne yaptık? İlk etapta 20 uçakla, 10 noktayı vurduk. Dedik 'Yetmez.' İkinci bir operasyon yaptık, bu operasyonda uçaklarımız 35 lider kadrodan, toplantı halinde PKK'lıyı yerinde vurduk."

"Bunlara Türkiye'yi nasıl teslim ederiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyaya çıkan Muharrem İnce iddiaları ile ilgili, "Bazı benim edebim müsaade etmez şeyler var ki, bu insanlara Türkiye hiç teslim edilir mi? Gençler sosyal medyadan bunu takip etmiştir, ediyordur. Ama benim edebim buna müsaade etmez. Bugün gazetelerin bazılarında da çok farklı şeyler de var. Bunlarda edep ahlak diye bir şey de yok. Bunlara Türkiye'yi nasıl teslim ederiz. Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Her şeyden önce Türkiye'nin yönetimini ahlaki değerler noktasında ideal olanlara vermek durumundayız. Ahlaki noktada kendini ispat edemeyenlere benim bu ülkem teslim edilemez."diye belirtti.

"15 yaşındaki Yasin Börü'nün ölümüne neden olan böyle bir kişiye, sen nasıl olur Cumhurbaşkanı adayı olmasına 'Evet' diyebilirsin"

İnce'nin, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a cezaevinde yaptığı ziyarete de sert tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben inanıyorum ki hep birlikte el ele bu terör örgütüne karşı en ufak bir tavır koyamayan, daha aday olduğu anda Edirne'ye gidip, Edirne Cezaevi'nden icazet alan bay Muharrem'e, benim bu halkım oy vermez. Oraya gidiyor, oradan icazet alacak. Neymiş? Söylediklerine bakın. Yani diyor ki 'Tutuklu olan da velevki şu anda cezaevinde olsun çıkıp propagandasını yapabilmeli. Kendine gel, Her şeyden önce Diyarbakır'da, 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan böyle bir insanın, vicdanın el verecek vicdanın, cumhurbaşkanı adayı olmasına sen nasıl olur da göz yumarsın. 15 yaşındaki Yasin Börü'nün ölümüne neden olan böyle bir kişiye, sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı adayı olmasına 'Evet' diyebilirsin. Kusura bakmasınlar partilerinin içerisinde başka aday mı yoktu, başka adam mı bulamadılar ?"

"Ülkemizin gelecek asırdaki istikametimizi belirleyeceğiz"

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin önemi ile ilgili ise, "24 Haziran'da sadece bir cumhurbaşkanı ve 600 milletvekili seçmekle kalmayacağız. Ülkemizin gelecek asırdaki istikametimizi belirleyeceğiz. Ülkemiz sadece son 5 yılda maruz kaldığı saldırılara, oynanan oyunlara, eski ekonomisi ile eski siyasetçileri ile yakalanmış olsaydı ne olurdu. Bugün döviz böyle, faiz şöyle oldu diye üzülüyoruz değil mi aynı şartları eski Türkiye şartlarında yaşansaydı ne olurdu. Bir gecede insanların başına ateş düştüğünü hatırlıyor muyuz?"diye sordu.

İmar barışına değinen ve vatandaşların bu konula sorunlarının çözüleceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'e yapılan ve süren yatırımları da sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından beraberinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekili adaylarıyla birlikte kalabalığı selamlayıp, kentten ayrıldı.

Öte yandan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na giden yollar Erdoğan'ın mitingi öncesi barikatlarla ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait çöp kamyonları ile diğer parti liderlerinin mitinglerinde olduğu gibi yine trafiğe kapatıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir