• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
İşgal ordusundan Gazze`ye hava saldırısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusu bu sabah (20 Haziran Çarşamba) erken saatlerde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenlerken, Filistinli direniş grupları da "Saldırıya saldırı, kana kan" kuralı uyarınca Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşkelerine saldırı düzenleyerek misillemede bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusu uçaklarının gece yarısından sonra Rafah'ın batısındaki bir tarım arazisine en az iki füze attığını ve iki kişinin yaralandığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, yaralıların saldırıya uğrayan yerin yakınlarında bulunan polisler olduğunu ve hastaneye kaldırıldıklarını söyledi.

İşgal ordusunun Gazze kentinin batısında direniş güçlerine ait bir alana hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İşgal ordusu savaş uçaklarının daha sonra Han Yunus'un batısında İzzeddin El-Kassam Tugayları'na ait Kudüs alanına altı füze attığı, bölgede büyük patlama seslerinin duyulduğu ve bir kişinin hafif yaralandığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde de işgal ordusunun direniş güçlerine ait bir alana düzenlediği hava saldırısında maddi hasar meydana geldiği ve bir kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu sabah erken saatlerde işgal ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde El-Kassam Tugayları'na ait El-Cidar alanına önce SİHA'yla bir füze ve ardından da savaş uçaklarıyla iki füze attı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun Gazze'deki "Sivil İdare" alanına, Han Yunus'un kuzeybatısındaki El-Bahriyye'ye, El-Meğazi Kampı girişinde yer alan El-Kassam Tugayları'na ait alana ve Rafah Şehitleri alanına hava saldırıları düzenlediğini söyledi.

İşgal ordusu sözcüsü, Gazze Şeridi'nden İsrail'e füze atılmasına misilleme olarak üç askeri alandaki sekiz hedefe saldırı düzenlendiğini iddia etti. Sözcü, daha önce de Gazze Şeridi'nden uçurtma gönderildiği gerekçesiyle üç alana saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

İşgal ordusunun saldırılarına misillemede bulunan direniş güçlerinin Gazze Şeridi yakınlarındaki Yahudi yerleşkelerine füze attığı, füzelerden bazılarının Eşkol Yerleşkesi'ne düştüğü, birçok yerleşkede sirenlerin çaldığı ve Zikim askeri üssü çevresinde alevlerin yükseldiği kaydedild

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir