• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
"Tatili yaz Kur`an kursu bereketiyle hayırlı bir hale dönüştürelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okulların tatile girmesiyle beraber 25 Haziran'da başlayacak olan yaz Kur'an kursları hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, çocukların, caminin manevi atmosferinden faydalanmalarının önemli olduğunu belirtti.

Yaz tatilinin faydalı hale dönüştürülmesi konusunda ailelere seslenen Genç, yaz kursları boyunca çocukların caminin manevi atmosferinden faydalanabilmesi için ailelerin üzerine görevler düştüğünü hatırlattı.

Genç, "Yaz Kur'an kurslarımız 25 Haziran'da başlıyor. Bütün hazırlıklarımızı hem ülkemizde hem de Bingöl ve ilçelerimizde yaptık. Altyapıyı oluşturuyoruz. Zaten altyapılarımız var. Açılacak olan kurslarımızda kız ve erkek çocuklarımız, çok değerli ilim ve ihlas sahibi hocalarımızdan Kur'an-ı Kerim ve temel İslami bilgileri alacaklar." dedi.

Yaz Kur'an kurslarının 9 hafta süreceğini dile getiren Genç, "Tabi ki bütün meseleleri bu süre içinde halledemeyiz ama çocuklarımız en azından 'Bu mihraptır, bu imamın sarığıdır, şu kitabımızdır, şurası minberdir, şurası kürsüdür.' diye onları görür.  Dolayısıyla çocuklarımız caminin manevi atmosferinden, Kur'an kursunun manevi atmosferinden istifade edeceklerdir. Tabi ki çocuklarımız tatil yapsınlar.  Çok uzun değil, yaz Kur'an kurslarımız günlük bir iki saat sürüyor. Hocalarımız kurs süresince çocuklarımıza en iyi şekilde ilgi ve alaka gösterecek. Çocuklarımız, geri kalan zamanlarında mahallede oynasınlar. Camilerin gölgelerinde, bahçelerinde oyunlarını oynasınlar. Tatil yapsınlar, bu tatili yaz Kur'an kursu bereketiyle hayırlı bir hale dönüştürsünler. Velilerimize duyuruyorum: Kurs boyunca takip etsinler. En azından çocukları 9 hafta camilerin maneviyatından istifade etsinler." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir