• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan Mardin`de konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Mardin mitingine katılarak vatandaşlara hitap etti.

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çukur siyaseti sırasında tahrip olan şehirlere değinerek, "Maalesef o dönemde Nusaybin, Derik ve Dargeçit bundan etkilendi. Özellikle Nusaybin'in 6 mahallesinde ciddi tahribatlar oldu. Şimdi tahrip edilen şehirlerimizi yeniden kalkındırıyoruz. Çukur terörünün izlerini silmek için dört koldan çalıştık. Nusaybin'de 6 bin ev zarar hale gelmişti. Çukur terörünün izlerini silmek için 4 koldan çalışmalara başladık. Yıkılan evlerin yerine çok iyisini yapıyoruz. Hiç vakit kaybetmeden evlerini kaybeden vatandaşlarımıza yeni evleri inşa ediyoruz, yakında teslim edeceğiz. Biz yapım ekibiyiz, teröristler yıkım ekibi." dedi.

Kandil operasyonu

Kandil'e yönelik operasyonu da değinen Erdoğan, "Nerede terör var, nerede Türkiye'ye taciz var, biz oralarda tepelerine bineceğiz. Hem ülkemiz içerisinde hem de sınırlarımız ötesinde yürüttüğümüz bu operasyonlarla Mardinli kardeşlerime yaşattıkları acıların, zulümlerin, yürek sızılarının hesabını teröristlerden misliyle sorduk. Bu süreçte bölücü terör örgütünün bizi çekmek istediği tuzağa da düşmedik. Örgütün sergilediği onca alçaklığa rağmen hukuktan, demokrasiden ve adaletten taviz vermedik." dedi.

"Mardin'i İstanbul'a bağlıyoruz!"

Mardin'e her alanda yatırımlar yaptıklarını kaydeden Erdoğan, Son 16 yılda Mardin'e 27 katrilyon yatırım yaptıklarını söyledi.

"Bunlara verilen oy haramdır haram"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mardin'e üniversite var mıydı? Mardin'e üniversiteyi biz getirdik. 8000 öğrencimiz burada eğitim görüyor. Sağlıkta, Mardin'e 34 sağlık tesisi yaptık. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize 3 katrilyon lira yardım ayırdık. Mardin'in bölünmüş yol uzunluğunu 247 kilometreye çıkardık. Mardin'e demiryolu projesi etüt çalışması devam ediyor. Proje sonunda Mardin'i İstanbul'a bağlıyoruz. Mardin havalimanına 3 milyon kişilik yeni terminal yaparak, havalimanımızı büyüttük. HES projesinde beklenen sona yaklaştık. 2 haftaya kadar su tutma çalışmaları başlayacak. Mardinli çiftçilerimize toplam 2 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Bay Kemal'in, HDP'nin yaptığı bir yatırım var mı? Yok. Bunlara verilen oy haramdır haram. Mardin turizmi bu yıl geçtiğimiz yıla göre yüzde 400 büyüdü. Mardin'e yeni oteller açıldı. Burası turizmin merkezi, yeter ki terör olmasın. Huzur ve güven ortamı, ekonomiye, ticarete turizme de yansıdı." diye konuştu.

"Millet Bahçesi'ni Mardin'e kazandırıyoruz"

Mardin'e yeni fabrika açacaklarını aktaran Erdoğan, "Bu fabrika 2 bin kişiye istihdam sağlayacak ve yılda 40 milyon Euro ihracat yapacak. Size bir müjde daha... Mardin'e 60 bin metrekarelik, bir Millet Bahçesi'ni Mardin'e kazandırıyoruz. Anneler, babalar, çocuklar! Millet Bahçesi'ne gideceksiniz orada yatıp yuvarlanacaksınız."

"Ben 'kek' diyorum Bay Muharrem 'Keklik' anlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP adayı Muharrem İnce'yi de eleştirerek, şunları söyledi:

"Böyle bir Millet Kıraathanesi Mardin'e yakışmaz mı? Ama ben 'kek' diyorum Bay Muharrem 'Keklik' anlıyor. Bu devlet güçlü, orada gençlerimize bir çay, kahve, kek ikram edemeyecek kadar aciz mi bu devlet? Bay Muharrem senin projen var mı? Sen Yalova'da bir dershaneyi bile işletemedin ya? Sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin. Bay Kemal'i zaten SSK'dan tanıyoruz, orayı nasıl batırdığını. O dönemdeki hastaneleri. Ama biz Mardin'e bir şehir hastanesi yapacağız. Siz Bay Muharrem'in ağzından terör örgütleriyle alakalı bir cümle duydunuz mu? FETÖ'yle alakalı tek bir cümle duydunuz mu? Başörtülü Bunların terörle alakalı bir derdi yok. kızlarımızın önünü, Bay Muharrem, Bay Kemal kesti. Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı başörtüsü yasaklasın diye. Geçen gün sürçü lisan etmiş, her gün cumaya gidiyormuş Bay Muharrem. 24 Haziran'da gereken dersi veriyor muyuz? Daha 2 ayda araba su kaynattı. Ya sen 'Elif'i görsen Mertek zannedersin.' Ben size güveniyorum, sizin üzerinden prim yapanlara, dersi sandıkta vereceksiniz." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir