• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
"Bir vatandaşımızın ayağına bir çakıl taşı dahi değmesine razı değiliz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayları Hamdullah Tasalı, Yüksel Bingöl ve Fuat Sönmez, beraberlerindeki partililerle Cumhuriyet Mahallesi eski Hükümet Konağı karşında partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, seçime katılma nedenlerini ve vaatlerini anlattı.

'Doğru siyaset gerçek adalet' şiarıyla partilerini kurduklarını anımsatan Tasalı, "6 yıldır mücadelemizi bu eksende, bu minvalde vermeye çalışıyoruz." dedi.

 Seçim temalarının 'Önce insan, öncelik adalet' olduğuna dikkat çeken Tasalı, "Zira dünya içerisinde en şerefli varlık insandır. Bunun için biz siyasetimizin merkezine adaleti koyduk, insana hizmeti aldık. Şüphesiz insanın refahı ve mutluluğu ancak adalet ile kayyum olur. Bunun içinde adalet diyoruz. Şüphesiz son zamanlarda insanı öteleyen, itibarsızlaştıran hukuku ve adaleti öteleyen, bay-pass eden bir siyaset, ülkenin geneline hâkim olmaya başladı. Buna itirazımız var. İnsanın itibarını ancak ve ancak adaletle kazanacağına inandığımız için bu siyaseti hedefledik ve bu siyaset ile mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.

"İnsan siyasetin kölesi durumuna geldi"

Siyasetin, adaletin ikamesi ve insanların mutluluğu, refahı ve hizmet için yapıldığını vurgulayan Tasalı, "Ama ne yazık ki insan siyasetin kölesi durumuna geldi. Siyaset insanı itibarsızlaştı ve insanı değerlerinden, inancından uzaklaştırdı. Biz buna karşı mücadelemizi veriyoruz. Hep birlikte bu yanlışlara karşı mücadele verelim. 24 Haziran'da bunun için desteklerinizi bekliyoruz." diye konuştu.

"Sistem, Türkiye'deki halkları inkâr etti"

Siyaset ve idarenin 5 şeyi garanti altına alması gerektiğini dile getiren Tasalı, şöyle devam etti:

"İdarecilerin dinimizi, malımızı, canımızı, iffetimizi ve aklımızı mutlak süratte garanti altına alması lazım. Ancak cumhuriyet kurulduğu günden beri laiklik ve ulusçuluğu esas alarak dinimizi ve inancımızı ötekileştirip dindar kardeşlerimizi baskı altına aldılar. Bu iki beladan dolayı Türkiye'deki halkları inkârettiler. Zaza'yı, Kürd'ü, Arab'ı ve Laz'ı inkâr ettiler. Hepsini bir potaya koyup Türk dediler. Sistem, Rabbimizin bize bahşettiği kimliklerimizi inkâr etti. Bize tekçi bir dayatmada bulundu. Tüm bunların neticesinde kardeş kardeşin kanını akıttı. Kardeş kardeşi ret etti. Yeri geldi bir birine silah çekti."

"Biz öldüren siyasete karşıyız"

Ülkede yıllarca süre gelen sorunlara, kavgalara bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Tasalı, "Bu ülkenin sorunları var. Ekonomi, sosyal hayat, kültürel, iktisadi ve idari alanlarda, eğitim sorunu gibi birçok dalda sorun vardır. Pekâlâ, biz bu sorunu nasıl çözeceğiz. İki yol vardır. Ya kavga edip çatışacağız ya da uzlaşıp anlaşacağız. Biz kavgadan, çatışmadan yana değiliz. HÜDA PAR, meselelerin çözümü için uzlaşmadan yanadır. Bir vatandaşımızın ayağına bir çakıl taşı dahi değmesine razı değildir. Bunun için siyaset diyoruz. Sorunlarımızı konuşarak, bir masada oturarak uzlaşalım diyoruz. Ancak birileri ısrarla çocuklarımızın eline silah veriyor. Ölmeyi ve öldürmeyi önüne koyuyor. Biz ölen ve öldüren siyasete karşıyız. Bu siyaseti değiştirmek için biz varız ve siyaseti bu merkezden yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.

"Faiz ahlaksızlığı ile malımızı çaldılar"

Faizin ahlaksız bir çark olduğunu ve fakirin malını çaldığı belirten Tasalı, son olarak şunları söyledi:

"Ülkeyi idare edenler önümüze her alanda enkaz bıraktılar. Aileyi enkaza çevirdiler. Gençlerimizi harap ettiler. Evlerimizi harap ettiler. Ahlaksızlığı yayarak aileleri yas evine çevirdiler. İdareyi enkaza çevirip tarumar ettiler. Faiz ahlaksızlığı ile malımızı çaldılar ve çalmaya devam ediyorlar. Biz HÜDA PAR olarak faizsiz bir ekonomiden yanayız. Bizim iktidarımız da faizsiz bir ekonomi olacaktır. Zira faizin neticesi felaket oluyor. Bereketimizi ve bolluğumuzu yok ettiler. Zira mazlumlar çalışırken, parası olanlar yani bonkörler parasını faize yatırarak mazlumun ekmeğini çalıyor. Ülke kazanmıyor, fakir fukara kazanmıyor. Biz buna razı değiliz ve bu sisteme itiraz ediyoruz. Biz diyoruz ki, beraber üreteceğiz, beraber çalışacağız ve birlikte kazanacağız."

Konuşmanın ardından partinin vekil adayları, il ve ilçe başkanları ile vatandaşların katılımıyla Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı yapıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir