• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Van-Tebriz tren seferleri yeniden başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da güvenlik gerekçesiyle 3 yıl önce askıya alınan Van-Tebriz yolcu treni seferleri, yeniden başladı.

Yolcu treni seferlerinin başlamasıyla birlikte Van hattındaki tren işletmeciliğinin 4 vagonlu ve 240 kişi kapasiteli treni, kente ulaştı.

3 yılın ardından seferlerin yeniden başlamasını sevinçle karşıladıklarını belirten turizmciler, İranlı turistlerin ülkeye geçişinde tren ulaşımını bir alternatif olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Konuyla ilgi İLKHA'ya açıklamalarda bulunan TÜRSAB Van Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, yapılacak tren seferlerinin Van'a büyük bir katkısı olacağını belirterek, tren seferlerinin turizmin yanında iş dünyasının da Van'a gelmesi konusunda ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi.

Özgökçe, "Özellikle İranlı tüccarlar gelerek Van'da alışveriş yapma imkânı buluyor. Bu durumda Van ekonomisi için ciddi bir katkıdır. Ancak İran hükümetinin vergi harçları çok yüksek. Bunun için derhal bir iyileştirilmeye gidilmelidir. İran ve Türkiye dostluğu yüzyıllara dayanıyor. Bu vergi harcının en azından Türkiye için kaldırılması gerektiğini anlatmalıyız. Haftada içerisinde Van'a gelen toplam İranlı turist sayısının neredeyse yüzde 80'i çarşamba ile cuma günleri arasında geliyor. Çarşamba Tebriz-Van gelişleri olursa, Cuma günü ise Van-Tebriz dönüşleri şeklinde vagonlar dolu bir şeklinde olacaktır." dedi. (Yunus Tuğrul-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir