• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Yaz Kur`an Kursu kayıtları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2018 yaz tatilinde açılacak olan Kur'an kursları için kayıtlar devam ediyor. 18.06.2018 tarihinde başlayan kayıtlar 25.06.2018 Pazartesi gününe kadar devam edecek. İki kur halinde 8 hafta devam edecek kurslar 17.08.2018 tarihinde son bulacak

İl genelinde yüzlerce cami, kurs ve okullarda verilecek olan elifba dersleri ile birlikte siyer, Arapça, itikad, tecvit bilgisinin yanında yüzme kursları ve piknik ve gezi turları ile çocukların yaz kurslarında hem eğlenmeleri hem de din ilimleri noktasında bilgilenmeleri sağlanmaya çalışılacak.

Kurslar ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcılarından Musa Çiftçi, "Çocuklarımız kesinlik ile yaz Kur'an kurslarında sıkılmayacaklardır. Tatil havası için oyun oynayıp eğlenerek öğreneceklerdir. Dini bilgiler, siyer, tecvid ve İslam ahlakı ile ilgili bilgiler çocuklarımız ve gençlerimiz için önemli bir yer tutacaktır. Çocuklarımızı ve genlerimiz bu bilgiler ile özünden kopmadan gelecek nesiller için köprü olacaklardır. Geçmişini unutmadan geleceğe taşıması için bu bilgileri öğrenmek durumundadır." dedi.

Ebeveynlere çağrıda bulunan Çiftçi, "Bu vesile ile anne ve babalar çocuklarını en yakın camilere yönlendirmelidirler. İlimiz deki bütün camilerimiz de kurslarımız devam edecektir. Bunun yanında Kur'an kurslarımız ve 4-6 yaş aralığındaki çocuklarımız için kreşlerimiz de kurslarımız olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" teması ile açılan kurslar  hakkında bilgi veren Çiftçi, "Manevi duygulardan, din ve diyanetten uzak olarak yetişen nesiller ülkeleri ve gelecekleri için felaket oluşturur. Vatan sevgisi ve insani erdemler ahlaki değerlere bağlılıktan geçer. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın tutmuş oldukları oruçların kabul olmasını ve geçmiş olan Ramazan Bayramlarının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Yaz Kursların süresince il genelinde toplam 225 din görevlisi 110 Kur'an kursu öğreticisi ve 125 geçici Kur'an öğreticisi ile il genelindeki tüm camilerde çocuklara Kur'an-ı Kerim okumanın ve Kur'an ile Buluşmanın sevincini yaşayacak. (Cemil Özdaş- İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir