• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
"ABD ile uzlaşma İslam inkılabının sonu demektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi,  Tahran üniversitesinde düzenlenen, "Gönüllü Seferberlik Ordusu Öğretim Görevlileri Sempozyumu"nda konuştu.

İran'ın ABD ile olan mücadelesinin önemine değinen Caferi, İslam inkılabı ile İslam cumhuriyetini birbirinden ayırmanın mümkün olmadığını belirterek, "İslam inkılabından bu yana geçen 40 yıllık süre içinde İslam inkılabının oldukça fazla kazanımları olmuştur. Bunlardan en önemlisi İslami uyanıştır." dedi.

Son dönemlerde ABD'nin, Avrupalılar ve bölgedeki işbirlikçi rejimleri aracılığıyla Yemen'deki liman şehri Hadide'de büyük yenilgiler aldığını dile getiren Caferi, şöyle konuştu:

"Emperyalist güçler peş peşe yenilgiler almıştır.   Bu, İslam inkılabının kazanımlarındandır. Ülke içindeki İslam inkılabının kazanımları için de daha fazla çaba gösterilmesi gerekir. İslam olgusu toplumda maddi ve manevi sosyal adaletin gelişmesi gerekir. Düşmanlar, düşmanlıklarını yapıyor ve ülke içindeki yönetim zafiyetini kullanıyor. Dolayısıyla halkın sorunlarına eğilinmeli ve onların sorunlarının giderilmesi için çalışmalar yapılması gerekir."

İnsani ve İslami ilimler alanında zaaf noktalarının bulunduğunu da kaydeden Muhammed Ali Caferi, gönüllü bir seferberlik ordusunun bu alanda ciddi ve etkili çalışmalar yapmaları gerektiğinin altını çizdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir