• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Türkiye`nin mülteci yarası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HaberYorum: Mustafa Karakaş

Suriye iç savaşı ile yüksek bir eğilim kaydeden Türkiye üzerinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkma çabası son günlerde yine gündemde. Bu ay içinde yüzlerce yabancı uyruklu yurt dışına gitme hazırlığında iken yakalandı. Son olarak Edirne`de Avrupa`ya gitmeye çalışan 379 kaçak ve sığınmacı yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı hudut askerleri, Edirne'ye bağlı Bosnaköy, Eskikadın, İpsala, Uzunköprü, Havsa, Meriç ilçesinde denetim yaptı. 

Denetimlerde Suriye, Irak, Afganistan, Filistin, Libya, Pakistan, Cezayir, İran ve Bangladeş uyruklu 379 kaçak ve sığınmacı yakalandı.

Kaçak ve sığınmacılar, işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Bu örnek olay nerdeyse tamamı İslam ülkelerinden gelen ve Avrupa`ya ulaşmaya çalışan Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı trajedi ülkelerindeki açlık, yoksulluk ve dikta rejimlerinin nefes aldırmayan tavrından kaynaklanıyor elbette. Bu göçler Mülteci meselesini halletme noktasında bir duruş sergileyemeyen ve yoksulluk konusunda ciddi bir sorumluluk taşımayan tüm ülkelerin ayıbıdır.

Türkiye`nin neredeyse tek başına üstlenmek zorunda kaldığı Müslüman muhacirler/mülteciler sorununu çözmek adına Arap sermayesinin herhangi (ciddi) bir girişimde bulunmaması yaşadığımız trajediyi daha da vahim kılmamaktadır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir