• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"HÜDA PAR geleceğin partisidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da seçim çalışmalarına hız veren HÜDA PAR Adana milletvekili adayları; merkez Seyhan ilçesinde düzenledikleri programda halkla buluştular. Burada halka hitap eden HÜDA PAR Adana Milletvekili Adayı Vedat Turgut, partilerinin insanlık, hak ve adalet için yola çıktığını ifade ederek "Bu meydandan ilan ediyoruz ki, HÜDA PAR geleceğin partisidir." diye konuştu.

Türkiye'de yaşayan tüm halkların kardeşçe yaşaması ve özlenen kardeşlik ikliminin tesisi için HÜDA PAR olarak gayret gösterdiklerini kaydetti. HÜDA PAR Adana İl Başkanlığının bayramın üçüncü gününde düzenlediği etkinlik, Seyhan ilçesinin Gülbahçesi Mahallesi Kıbrıs Caddesinde gerçekleşti.

Partinin Adana milletvekili adaylarının yanı sıra partililer ve halkın katıldığı program bayram ve şenlik havasında geçti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte partinin marşları seslendirildi, halaylar çekildi. Programda milletvekili adayları, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru yusufilerin özgür olması için kafeste getirilen güvercinleri uçurdular.

"Dilleri amaç değil bir araç olarak görüyoruz"

Burada halka Kürtçe ve Türkçe hitap eden HÜDA PAR Adana milletvekili adayı Vedat Turgut, Allah'ın insanları kabile kabile yaratmasının amacının Kur'an'da anlatıldığı üzere birbirleri ile tanışması olduğuna işaret ederek parti olarak dilleri amaç değil bir araç olarak gördüklerini söyledi.

Turgut, Türkiye'de yaşayan tüm halkların kardeşçe yaşaması ve özlenen kardeşlik ikliminin tesisi için HÜDA PAR olarak gayret gösterdiklerini kaydetti.

 "Mevcut kanunlar yüz yamalı bohça gibi"

Türkiye'de Müslüman halkın inancıyla barışık bir sistemin gerekliliğine vurgu yapan Turgut, "İslam'ı ölçü alan partimizin programında şunu söylüyoruz: Ülkemizin yüzde 95'i madem Müslümansa HÜDA PAR diyor ki mecliste çıkan kanunlar, halkımızın inancına, örfüne göre olmalı. Yoksa siz İsviçre'den, Fransa'dan, İsveç'ten almış olduğunuz kanunlar, yüz yamalı bohça gibi ki artık yama da tutmuyor. Dolayısıyla bir değişikliğe ihtiyaç var. Bu değişikliğin adresi de HÜDA PAR'dır." diyerek mevcut sistemin değişmesi için çalışacakları sözünü verdi.

Türkiye'de yaşayan Türk olsun, Kürd olsun, Arap olsun tüm halkların kardeşçe yaşaması ve özlenen kardeşlik ikliminin tesisi için HÜDA PAR olarak gayret gösterdiklerini ifade eden Turgut, Adanalılardan seçimlerde destek istedi.

"HÜDA PAR doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsüdür"

Turgut'un konuşmasının ardından HÜDA PAR Adana Milletvekili Adayı Salih Demir de bir konuşma yaptı.

Bazı siyasi parti, TV ve haber portallarının medyada yayınladıkları seçim pusula örneklerinde bilinçli bir şekilde HÜDA PAR'a yer verilmeyerek algı yapılmak istendiğini ifade eden Demir, "Pusulada neden HÜDA PAR yok? Bunu iyi okumak lazım, bu fotoğrafı iyi görmek lazım. HÜDA PAR ciddi manada birilerini rahatsız ediyor. Tedirgin olsunlar çünkü HÜDA PAR'ın yıldızı doğdu, Allah'ın izniyle 25 Haziran sabahı da güneşi hem ülkemizde hem de dünyada doğacaktır. HÜDA PAR doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsüdür." diyerek ölçüsü İslam olan partilerinin insanı merkeze alan amacını anlattı.

"İslamî esas ve inançlara uygun sivil bir anayasa istiyoruz"

Yeni bir anayasa yapılması gerektiğine vurgu yapan Demir, "Bütün inançlara saygılı ama özelde halkının yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ülkede İslamî esas ve inançlara illa ki uygun ve saygılı sivil bir anayasanın yapılması için partimiz elinden geleni yapacaktır." diyerek bu konudaki görüşlerini özetledi.

Konuşmasında faize dayalı sistemi de eleştiren Demir, partisinin ekonomik alanlardaki projelerini paylaştı.

Program, milletvekili adaylarının halkla bayramlaşmasıyla sona erdi.  (İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir