• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Bağımsız milletvekili adayı Gök halk ile bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram namazını Gültepe Camisinde kılan Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök, namazın ardından halk ile bayramlaştı.

Bayramlaşmanın ardından Gök, Asri ve Karşıyaka Mezarlıklarını ziyaret etti. Ayrıca Gök, Karşıyaka mezarlığında metfun bulunan babası Salih Gök'ün kabristanını da ziyaret etti.

Yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Gök, İslam coğrafyasında yaşanan acı olaylardan dolayı bayramı hüzünlü yaşadıklarını ifade etti.

Gök, "Recep ve Şaban aylarından sonra en mübarek olan Ramazan ayını da geride bıraktık. Bu üç aylarda ibadetlerimiz, oruçlarımız, namazlarımız, dualarımız, infaklarımızın artmış olduğu ve bunun karşılığında sevabını kat kat alacağımız ayları geride bıraktık. Tabi bu ayları Kudüs'ümüzün, Suriye'nin, Yemen'in mahzuniyeti ile geride bıraktık. Mahzunda olsa Ramazan bayramına girdik. İnşallah bu dünyanın imtihanından, hüznünden, sıkıntılarından Müslümanlar olarak Allah'ın emir ve yasaklarını gözeterek, Müslümanlar birbirlerini kardeş bilerek ve mazlumlara sahip çıkarak, bu imtihanı yüzlerinin akı ile geçecekler inşallah." dedi.

Bayramların İslam'ın şiarlarından olduğunu belirten Gök, "Hüzünlü olsak bile bunları kutlamamız lazım. Zira hem bu üç aylar hem de bayramlar sosyal hayatta Müslümanların birlik olmaları, dertlerini, sıkıntılarını paylaşmaları gereken aylardır ve şiarlardır. Rabbim inşallah daha güzel, daha sevinçli bayramları nasip etsin bütün Müslümanlara. Bu vesile ile başta Batman'ın olmak üzere bütün ülkemizin ve İslam âleminin bayramı mübarek olsun." diye konuştu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir