• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Üç Paylaşım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tanıdık bir sima, dost bir ses ararsınız. Memleketinize dair haberlere kulak kabartırsınız, hatta hava durumunu takip edersiniz. Namaz vakitlerinde takvime bakar kıyas yaparsınız. Ferdi ailevi içtima-i hayatınızı düzenlemeye çalışırsınız. Gündüz derd-i maişet gece göz yaşsız geçmez. Ruh hassas olur şefkat ve merhamet hissi ağır basar. Allah var gam yok deyip Sabır, sebat ve şükür ile Rahmana yakarırsınız. En içten en samimi duygularla kimsesizlerin kimsesine sığınırsınız.

Küçük ama akıllı kutu olarak isimlendirilen radyo, görüntü yok ses var. Sizi işinizden alıkoymadan iyi bir dinleyici olmanızı sağlayan bir araç. Son yıllarda cep telefonlarına radyo özelliği eklenince taşınması ve erişimi yer ve mekan sorunu ortadan kalkmış oldu. Özellikle akşam namazı sonrası ailece hep birlikte radyoyu dinliyoruz. Sevinçlere ve hüzünlere ortak olup mağduriyetlerin ortadan kalkması için birlikte dua ediyoruz.

Mavi renk, gökyüzü ve huzur rengi olarak isimlendirilmekte. 2006 yılında israil’in Güney Lübnan saldırısında yıkılan bir binanın enkazında BM görevlisince çıkarılan ve boynunda mavi renkli bir emziğin asılı olduğu 2 yaşındaki bebeğin hali… 5 yıldır abluka altında bulunan Gazze’de yeni doğan bir çocuğa kalp kapakçığı rahatsızlığı sebebiyle Mavi Bebek ismi verilmişti, bu çocuk özel bir uçakla İstanbul’a tedavi için getirilmişti.

 

Zeliha Aydın / Diyarbakır - Yaş 28

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir