• DOLAR 32.332
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2297.69
  • ...
Yağışlar Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının Marmara, Ege ve Batı Akdeniz`de 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu`nun doğusu, Doğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığındaki artış ile güney ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olarak görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak illerimiz başta olmak üzere ülkemizin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, taşkın, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın; İç Anadolu`nun doğusu, Doğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul`un Anadolu yakası, Kocaeli, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı iç kesimleri çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (4/14)
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (6/14)
İzmir: Parçalı bulutlu ( 7/18)
Bursa: Parçalı bulutlu (4/14)
Konya: Sağanak yağışlı (4/14)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (10/21)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (11/19)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (6/20)
Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı (9/20)
Şanlıurfa: Sağanak yağışlı (12/26)
Gaziantep: Sağanak yağışlı (8/19)
Mardin: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/18)
Van: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (5/11)
Bingöl: Kuvvetli sağanak yağışlı (5/14)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir