• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
İstanbul`da kabirler ziyaretçilerle doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram namazlarını eda ederek camiden ayrılan Müslümanlar ilk olarak dünya hayatından ahiret hayatına yolculuğa çıkmış olan sevdiklerini ziyaret etmek için mezarlıklara giderek dualar etti.

İstanbul'da en büyük mezarlıklardan biri olan Kozlu Mezarlığında yakınları meftun bulunan aileler, bayram namazının ardından mezarlık ziyaretlerinde bulundular.

Vefat eden akrabalarını ziyaret etmek için Kozlu Mezarlığına gelen Erkoç ailesi, her bayram günü bayram namazından sonra mezarlığa gelerek akrabalarını ziyaret ettikten sonra hayatta olan diğer akrabalarının bayramlarına gittiklerini söylediler.

Dedesinin mezarına ailesiyle gelen Ali Erkoç, bütün Müslümanların bayramını kutlayarak her bayram günü namazdan sonra mezarlığa geldiklerini söyledi.

Erkoç, mezarlıklarımızı unutulmaması, ölümün her zaman hatırlamak gerektiğini söyleyerek ibadetlerin yapılması gerektiğini belirtti.

Her bayram büyük dedesinin mezarına geldiğini söyleyen Ali Murat Erkoç, "Dedemin mezarına gelerek dualar ediyorum. Sonra başka mezarlara gidip oralarda da dualar edip eve gidiyorum. Oradan da başka akrabalarımın evlerine giderek bayramlarını kutluyorum." dedi.

Mehmet Fatih Erkoç da her bayram, vefat eden büyüklerinin kabirlerine geldiğini, burada dua ettikten sonra eve giderek diğer akrabalarını ziyaret ettiğini söyledi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir