• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
"Bayram kırgınlıkların unutulduğu günlerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir ay boyunca Allah'ın  emrini yerine getirerek oruç tutan Müslümanlar, Ramazan bayramının başlangıcı olan bayram namazını kılmak için camilere akın etti.

Müslümanlar, bayram namazını kılmak için, İstanbul'un en önemli camilerinden olan Fatih Camii'ni doldurarak namaz kılıp dua etti.

Namaz sonrasında okunan hutbede, Ramazan ayı boyunca nefisle mücadele edilerek, bereketli sahur ve iftarlardan sonra bayrama ulaşıldığı belirtildi.

Hutbede, bayramın kırgınlıklara son vermenin, akraba ziyareti yapmanın ve kardeşliğin pekiştirildiği günler olduğu, Müminlerin birbirini tamamlayan bir binanın taşları gibi olduğu ifade edilerek müminlerin ancak kardeş olabileceği vurgusu yapıldı.

Hutbede, "Bayram selamdır, ibadettir, duadır, sıla-i rahimdir, kardeşliktir. Bayram dünya telaşından kimi zaman ihmal ettiğimiz sevdiklerimizi, akrabalarımızı, dostlarımızı ve komşularımızı hatırlamaktır. Bayram yetimlerin başını okşamak, kimsesizlerin kapısını çalmak, muhtaçların yüzünü güldürmek, hastalarla hemhal olma zamanıdır." denildi.

Son olarak, Müslümanların ayet-i kerimede belirtildiği gibi hep beraber Allah'ın ipine sarılarak birlik olmak gerektiği ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da bayram namazı için tercih ettiği Fatih Camii'nde kılınan namaz ve okunan hutbeden sonra Müslümanlar, birbirleriyle bayramlaşarak camiden ayrıldı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir