• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
On binlerce Filistinli bayram namazını Mescid-i Aksa`da kıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin, Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa'ya ulaşmalarını engellemek amacıyla birçok uygulamaya başvurmasına rağmen yine bugün on binlerce Filistinli Müslüman Ramazan bayramı namazını Mescidi Aksa'da kıldı. İşgal rejiminin uygulamalarından dolayı on binlerce kişinin de Mescidi Aksa'ya ulaşması engellendi.

Mescid-i Aksa'da namaz kılabilenlerin genellikle Kudüs ahalisinden ve 1948'de işgal edilmiş bölgeden olduğu Batı Yaka bölgesinden ise çok az kişinin gelebildiği çünkü işgal rejiminin bu bölgeden gelenlere pek çok engel çıkardığı ve sadece yaşlılardan az sayıda insanın ulaşabildiği, gençlerin gelmesinin ise tamamen engellendiği ifade edildi.

Mescid-i Aksa'ya gitmek istemelerine rağmen işgal askerleri tarafından Kudüs'ün sur içinde kalan kısmına girmeleri engellenen binlerce Filistinlinin de eski şehrin giriş kapılarında bayram namazlarını kıldığı haber verildi.

Tüm engellemelere rağmen Müslümanların Mescid-i Aksa'ya akın etmesi sebebiyle Mescidi Aksa külliyesinin bütün revakları, ağaçlarının altları ve Kubbetu's-Sahra kısmı namaz için gelenlerle doldu.

Hatip de bayram hutbesinde işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı hedef alan yeni uygulamaları, Gazze ablukası ve Müslümanlar arasında dayanışmanın önemi üzerinde durdu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir