• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Bayramın ilk gününde mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batmanlılar, kılınan Bayram namazının ardından ilk olarak mezarlılara akın eti. İlde bulunan mezarlıklardan Karşıyaka, Asri ve diğer mezarlıklar yakınlarına ziyarete gelenlerle doldu taştı.

Bayram sabahı mezarlık ziyareti yapan Batmanlılar, yakınlarının mezarlarının başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, Batmanlılar uzun zamandan beri onlarsız geçirdikleri bayramlar için üzüntü içerisinde olduklarını belirttiler.

Mezarlık ziyareti önemine değinen Molla Şehmus Emlük, "Mezarlık ziyaretleri Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem sünnetlerindendir. Ölümün tefekkürü için mezarlık ziyaretleri Allah'ın (celle celaluhu) bir lütfudur. Bu vesileyle tüm ölülerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara dua ediyoruz. Ölümden sonrada dualar makbuldür. Mezarlık ziyaretleri Müslümanlar arasında güzel bir adettir. Allah-u Teâlâ tüm Müslümanların ölmüşlerine rahmet etsin. Mezarlık ziyaretleri adabına uygun yapılmalıdır. Mezarlık ziyaretinde ölülere selam verelim, ölümün tefekkürünü edelim ve dua edelim." dedi. 

Hizbullah Cemaati Kurucu Rehberi Hüseyin Velioğlu'nun ağabeyi Hayrettin Velioğlu da, kardeşinin mezarını ziyaret ederek, "Her bayramda rehberin sevenleri buraya gelip mezarlık ziyareti yapıyorlar. Biz de ailesi olarak burada gelen misafirleri karşılayıp bayramlaşıyoruz. Gelenler, Fatihalar, Yasinler okuyup dualar ediyorlar." ifadelerini kullandı.

1993 yılında PKK tarafından şehit edilen M. Sıddık Yılmaz'ın babası Hacı Talat Yılmaz, oğlunun hayatından kesitler sunduktan sonra her bayram önce oğlu ve şehitlerin mezarlıklarını ziyaret ettiğini belirtti.

İlk olarak ölümü hatırlayarak bayramlarını kutlamak istediklerini belirten Sıtkı Güneş, "Her bayram olduğu bu Ramazan Bayramında da mezarlıkları ziyaret etmeye gelmişiz. Bu güzel geleneği sürekli olarak sürdürmemiz gerekiyor. Mezarlık ziyareti yaparak ölülerimizi hatırlamak onları yâd etmek bizim de yarın öbür gün buraya gireceğimizi bilerek hazırlığımızı yapmalıyız. Kabristanları sürekli olarak ziyaret etmemiz lazım. Annelerimizi, babalarımızı, dedelerimiz ve tüm ölmüşlerimizi burada ziyaret etmeliyiz. Özellikle gençlerimiz gelip ziyaret etsinler, ölümü hatırladıkça hayatın anlamını bilecekler. Bu vesileyle kendilerini kötü alışkanlıklardan uzak tutacaklar. Buraya baktığımızda genç, çocuk, yaşlı, kadın ve erkek ölmüş olduğunu gördüklerinde bir farkındalık olacaktır." şeklinde konuştu.

Batman'da bulunan 3 ayrı mezarlığı ziyaret ettiğini dile getiren Şahin Kayra, "Her bayramda yaptığımız gibi bayram namazından sonra mezarlık ziyaretinde bulunuyoruz. 3 ayrı mezarlığı ziyaret ettim. Her mezarlıkta ölülerimiz ve şehitlerimiz var. Allah rızası için hepsini ziyaret ediyoruz. Ruhlarına Yasin ve Fatiha okuyoruz. Okuduklarımızı Allah (celle celaluhu) ruhlarına ulaştırsın inşallah. Mezarlık ziyaretinden sonra daha yeni akrabalarımızın bayramlarına gidiyoruz." diye konuştu.

Şehitlerin mezarlarını Allah'ın rızasını kazanmak ve şehitlerden şefaat almak için ziyaret ettiklerini söyleyen Ahmet Ergin şunları söyledi: "Bayram namazından sonra ilk yaptığımız ziyaret mezarlık ziyaretleridir. Bu mezarda 1990'lı yıllardan birçok şehidimiz var. Onlar bizler için canını verdi bizde sabah ilk ziyaretimizi onlara yapıyoruz. Burada şehit Rehberle birlikte birçok şehidimizin mezarlıkları var. Mezarlıktan sonra kendi akraba ziyaretlerimizle devam ediyoruz." (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir