• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Ramazan Bayramı birçok İslam beldesinde kutlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı Ramazan'ın bitmesiyle hüzün yaşayan Müslümanlar, bayramın gelişiyle duydukları sevinci başta yakınları olmak üzere diğer Müslümanlarla paylaşıyorlar.

Ramazan Bayramı, Türkiye'de olduğu gibi, diğer İslam ülkelerinde de kutlanıyor.

Arap ülkelerinde yayımlanan fetvalar doğrultusunda, Ramazan Bayramı'nın başlangıcını simgeleyen hilalin görülmesi sebebiyle Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt, Yemen, Filistin, Ürdün, Umman, Mısır, Sudan, Irak, Lübnan, Suriye, Libya, Tunus, Fas ve Cezayir de Ramazan Bayramı'nı bugün kutluyor.

Kadınından erkeğine birçok Müslüman bayram namazını eda ederken, çocuklar da kendilerine sunulan ikramları ve oyuncakları aldılar.

Bayram namazını kıldıran İran'ın dini lideri Ali Hamaney, başta İranlılar olmak üzere bütün Müslümanları israftan kaçınmaya davet etti.

ABD'nin İslam coğrafyası üzerindeki siyasetini eleştiren Hamaney, "Halkların huzur ve refah içinde olmasından kaygı duyan büyük şeytani güçler, sürekli komplo ve oyun peşindeler. Oyun ve komploları başarısız olmaktadır. ABD başkanı, bölge için 7 trilyon dolar harcadıklarını, buna rağmen istenilen hedeflerden bir şey elde edemediklerini itiraf etti. Bu da Amerika'nın bölge siyasetinde başarısızlığının itirafıdır. Büyük şeytani çaba ve telaşlarına rağmen başarısız olmuşlardır." dedi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir