• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Siirtliler bayram namazı için camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Siirtliler, Çarşı Camii başta olmak üzere kentte bulunan bütün camilerde bayram namazını eda ederek, bayramlaştılar.

Sabah erkenden kalkarak namaz için camileri dolduran vatandaşlar, Siirt İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir tarafından verilen vaazı dinledikten sonra cami imamı Nevzat Erdabakoğlu'nun arkasında bayram namazı için saf tuttular. Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan Erdabakoğlu, bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi.

Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Erdabakoğlu, bayramların; müminler arasındaki kin, nefret ve düşmanlık duygularını silmek için fırsat olduğunu söyledi.

İlk defa bayram namazı kılacak olanlara Kürdçe, Arapça ve Türkçe namazın nasıl kılınacağı hakkında bilgi verildikten sonra saf tutuldu. Namaz bitiminde okunan hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, tekbirler eşliğinde birbirleriyle bayramlaştılar. Namazdan sonra bayram hutbesini dinleyen vatandaşlar, daha sonra ellerini semaya açarak dualar etti.

Bayramda özellikle dargınlıkların giderilmesi ve Müslümanların içerisinde bulundukları dağınıklık ve ayrılıkların son bulması gerektiğini vurgulayan Özdemir, cami cemaatine vaazda bulundu.

Özdemir, "Rabbim bu bayramları vesile ederek Müslümanların uyanışına, yekvücut olmasına, birlik ve beraberliklerinin sağlanmasına, şu kötü durumdan silkelenip gene asrısaadetteki o mutlu Müslümanların neş'ü neva bulmasına, Kudüs-ü Şerif'in israilin işgalinden kurtulmasına vesile eylesin. Allah'ın Müslümanlardan beklediği en önemli hususlardan bir tanesi namaz ve oruç gibi farziyet ifade eden hususlar ile bir ve beraber olmalarıdır. 'Namazlarınızı dosdoğru kılın.' bir emirdir. Bu emrin yanında 'Cenabı Allah'ın ipine sımsıkı sarılın.' diye buyuruyor. Birlik olun ve birbirinizden ayrılmayın, birbirinize sırt çevirmeyin, birbirinize buğz etmeyin. Varsa eğer bir buğzunuz, küffar dünyasına doğru duyunuz. Müslümanlar kendi aralarında merhametli, kâfirlerin hal ve hareketlerine karşı şedittirler." dedi.

Ramazan Bayramı'yla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Siirtliler, bayramın bütün İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dilediler.

Ramazan ayını çok iyi bir şekilde geçirdiklerini belirten Cemal Işık, bütün ümmet-i Muhammed'in Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, Müslümanların kazasız, belasız bayramlar geçirmeleri temennisinde bulundu

Allah'a şükrederek bayram namazını kılmaya geldiğini söyleyen Mübin Ekin, "Rabbim bizlere bu fırsatı verdiği için ne kadar şükretsek azdır. Elhamdülillah, namazımızı huzur içerisinde kıldık. Bütün Siirt halkının bayramını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Abdulbari Batur ve Şakir Kılıç ise bayramın bütün İslam âlemine huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti. (Murat Orhan - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir