• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
Başbakan Yıldırım`dan Suruç`taki olaya ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında Suruç ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın beraberindeki heyet ile bir grup HDP'li arasında yaşanan silahlı kavgada 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Yaşanan olaya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, TRT Haber'de katıldığı programda Suruç'ta hiç de hazzetmedikleri bir olayın yaşandığını belirttti.

Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın Suruç'ta seçim çalışmaları esnasında bir iş yerinde kardeşleriyle beraber silahlı saldırıya uğradığını söyleyen Yıldırım, "İlçede durum gergin. Tabii emniyet elemanlarımız, valimiz, kaymakam, olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyorlar. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Böyle bir olayın olmasını katiyetle tasvip etmiyoruz. Sebebi ne olursa olsun, zorla kanla seçim kazanılamaz." dedi.

"Ümit ederim arkasında bölücü örgütün parmağı olmaz, gelen ilk işaretler bu yönde. Bu yönde tespitler var. Faillerin veya zanlıların, PKK sempatizanı olduğu yönünde polislerin kayıtları, tespitleri var." diyen Yıldırım, olayın üzerine gidildiğini söyledi.

Yıldırım, "Kurgulanmış bir olay mıdır, o anda mı gelişmiştir? Tabii İçişleri Bakanımızın daha önce planlanmış bir olay olduğu yönünde açıklamaları var. Bunlar da dikkate alındığında olay bütün boyutlarıyla ele alınacak, incelenecek. Milletvekilimizi aradım, başsağlığı diledim. Tabii teeniyle, sükunetle hareket etmek lazım. Şartlar ne olursa olsun bir demokrasi şölenini büyük bir husumete, kavgaya dönüştürmemek lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir