• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
"Bayram Filistin`deki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın sonuna doğru gelinirken, Şanlıurfalılar Ramazan Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Halkın farklı kesimlerinden birçok kişi, Ramazan Bayramı'nın İslam ümmetinde akan kanın durmasına ve huzura vesile olmasını temenni etti.

Ramazan ayının paylaşımların çokça yapılması gereken bir ay olduğunu ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, "Ferdi ve toplumsal olarak insanın kendisiyle uğraşması, Allah'ın verdiği görevleri yerine yapma hususunda, yasaklarından da sakınma hususunda dikkatli olması gereken bir aydır. Ramazan ayının bir başka boyutu var. Sıla-i rahim konusunda özellikle bayramlar en yüksek olduğu dönemlerdir. Yani sevinçte, paylaşımda, akraba ziyaretlerinde en yüksek seviyededir." dedi.

Allah-u Teâlâ'nın bayramı bir hasat dönenime benzettiğini söyleyen Demir, "Yani biz bir ay teravihlerimizle mukabelelerimiz, iftarlarımızla ve sahurlarımızla yoğun çalışmalar yapıyoruz. Bayramda ise biz o ektiklerimizi biçiyoruz ve Allah'ın bize hediyesi olan bayramı yaşıyoruz. Bu vesileyle Ramazan Bayramı'nın hem Urfa'mıza hem ülkemize hem de İslam âlemine hayır, huzur, bereket, güzellik getirmesini temenni ederek şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Bayramlar birlik ve beraberliğin tesisine vesile olsun"

Müslümanın bulunduğu yerde kan, gözyaşı ve bombaların eksik olmadığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Cokşun, "Bayramlar güzelliklerinin olması gereken günleridir. Özellikle yanı başımızdaki bir Suriye'ye, Irak'a, Filistin'e Ortadoğu'nun ve diğer Müslüman coğrafyaya baktığımız zaman hali hazırda perişan bir şekilde ümmetin dağınık olması, birlik ve beraberliğin olmaması bizi gerçekten üzmektedir. Temennimiz odur ki, bayramlar birlik ve beraberliğin tesisine vesile olsun. Topyekûn gücü ortak bir şekilde kullanarak mazlumiyetin ve mağduriyetlerin bitmesidir. Hangi coğrafyaya baktığımız zaman nerde bir Müslüman varsa orada kan, gözyaşı ve bombalar vardır. Bu tür durumlar bizi üzmektedir. Temennimiz odur ki inşallah bu bayramlar Müslümanların kurtuluşuna vesile olur." diye konuştu.

"Biz ümmet olursak inşallah bu zulümler ve katliamlar da bitecektir"

Bayramların kardeşlik sevinç olduğunu söyleyen İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, şunları söyledi: "Bugün İslam âleminde birçok İslam coğrafyasında ne yazık ki savaş, zulüm ve katliamlar var. Rabbim bu bayramları, bu sevinçlerimizi tüm İslam coğrafyasında ve İslam âleminde hakkıyla sevinçlerimizi paylaşmayı nasip etsin. Bayramlar, katliamın ve zulümlerin bir an önce bitmesine vesile olsun. İslam ümmetinin kardeşliği pekiştirilmesi ve ümmet olma şuuruyla hareket etmesini diliyoruz. Biz kardeş olursak, ümmet olursak inşallah bu zulümler bu katliamlar da bitecektir. Bütün insanlığa bu bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"Bu bayram Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun"

Ramazan bayramının Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını temenni eden Şanlıurfa Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Çelik, "Ramazan bayramının tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dileriz. Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntıları, belaların def olmasına vesile olsun. Siyonist işgalcilerin saldırılarının altında zulüm gören Filistinli kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun. Bu bayram bütün Müslümanların uyanmasına vesile olsun. Bu bayram Müslümanların kanın aktığı son bayram olsun. İslam âleminin Ramazan bayramı mübarek olsun." dedi.

"Ramazan'da Kudüs'te ve Filistin'de yüzlerce kişinin ölmesini istemiyoruz"

Bayramın İslam ümmetinde yaşanan zulüm son bulması temennisinde bulunan Ömer Seyis ise, "Bayram temennimiz siyonistlerin saldırıları altında olan Filistin'deki kardeşlerimizin gördükleri zulmün bitmesidir. Dünyada bu kadar zarar veren bir ülkeye dur denilmesini istiyoruz. Allah'tan tek dileğimiz budur. Her sene Ramazan ayında Kudüs'te, Filistin'de yüzlerce kişinin ölmesini istemiyoruz. Bu Ramazan bayramı hürmetine bu zulüm son bolsun." şeklinde konuştu.

Tüm Şanlıurfalıların Ramazan Bayramı'nı tebrik eden HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet İdem, şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan bayramının bütün İslam âlemine hayır, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyor. Bayramın dünya coğrafyasında zulüm gören Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek, herkesin Ramazan bayramını tebrik ediyorum."

Ahmet Karadal, Süleyman Çelik Mustafa Çoşkunlar ve Muhammed Özaslan ise Ramazan bayramının İslam âlemine iyilik, huzur ve mutluluk getirmesini dileyip, bu bayramın siyonist işgalciler tarafından zulüm gören Filistinli Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ettiler. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir