• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Umut Kervanı Ramazan`ın son günlerinde de muhtaçları unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı, Ramazan ayının son günlerinde de fakir ve muhtaç ailelere yardım ulaştırarak, bayram öncesi ailelerin yüzünü güldürdü.

İstanbul/Zeytinburnu

Umut Kervanı Vakfı farkındalık oluşturmak adına, yüzölçümüyle Türkiye'nin iki katından daha büyük olan ve 35 milyon insanın yaşadığı bir İslam ülkesi olan Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlerin ortaya çıkması için, Türkiye'de yaşayan 170 yetim çocuğa bayramlık niyetine özel dikilmiş elbise hediye etti.

İstanbul Zeytinburnu ilçesinde faaliyet gösteren "Doğu Türkistan Maarif ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden Umut Kervanı Vakfı, sıkıntıların gündeme gelmesi ve çözüme kavuşması adına farkındalık oluşturmak için 170 yetim çocuğa bayramlık elbise hediye etti.

Aralarında Umut Kervanı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen ve vakfın mütevelli heyeti üyelerinden molla Cemal Çınar'ın da bulunduğu heyetle Maarif ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden yetkililer, Maarif Derneği yetkilisi Abdülkerim Kuçar'dan Doğu Türkistan'da yaşanan sıkıntıları dinledi.

Kuçar, 35 milyon nüfusa sahip olan ülkede hiçbir yaşam hakkının olmadığı, her aileden en az bir kişinin yıllardır cezaevinde olduğunu dile getirerek, Çin hükümetinin zorla her aileye kaynaşma adı altında namahrem olan bir Çinliyi yerleştirerek ev halkının ibadetlerini dahi yapmalarına imkân verilmediğini söyledi.

Yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, yaşanan sıkıntılara bir nebze olsun giderilmesi amacıyla böyle bir çalışmayı uygun gördüklerini söyledi.

Yeşilmen "Bugün Doğu Türkistan'da dünyanın en vahşiyane zulmü işlenmektedir. Ancak ne yazık ki kamuoyunda yeterince yer bulamamaktadır. Şu an dile getirmeye hayâ edeceğimiz ve dile getiremeyeceğimiz tarzda zulümler yaşanıyor. Doğu Türkistan'daki Müslüman ailelere Çinli erkekler misafir adı altında mecburi kanunlarla her eve bir Çinli yerleştiriliyor. Bu kişiler istediklerini yapmaktadırlar. Gerçekten Müslümanlar olarak içimiz kan ağlıyor. İnşallah Rabbim Müslümanların birliğini gerçekleştirir de Çin, Amerika, Siyonist İsrail olsun, adı ne olursa olsun zulüm zulümdür" şeklinde konuştu.

Batman/Kozluk

Umut Kervanı, Ramazan Ayı vesilesiyle Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan dar gelirli ve yardıma muhtaç 200 aileye gıda kolisi, et ve giyim yardımlarında bulunuldu.

Umut Kervanı Kozluk Temsilciliği tarafından yapılan yardım faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yapılan açıklamada; "Ramazan öncesinde yetim, öksüz ve maddi geliri olmayan ailelerin tespiti yapılarak durumları ele alındı ve ihtiyaç sahibi olan ailelerin listesi yapıldı. Yardımlar en kısa sürede kendilerine ulaştırıldı. Kozluk Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarımız belli periyotlarda devam etmekte. Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle bu yardım çalışmalarımıza daha da ehemmiyet göstermekteyiz. Bu Ramazan Ayı içerisinde ilçemizde 140 aileye gıda kolisi, 30 aileye et ve 30 aileye giyim yardımı olmak üzere toplamda 200 ailemize ulaştık. Yapılan yardımlarda emeği geçen bütün dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca zengin ile fakir arasında köprü görevini gördüğümüz bu hayırlı işte daha fazla aileye ulaşmak adına hayırseverlerden duyarlılık bekliyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Mardin/Midyat

Merkezi İstanbul'da bulunan yardım kuruluşu Umut Kervanı Vakfı Midyat'ta Ramazan ayı dolayısıyla yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.

Midyat'ta önceden tespit edilen yetim ve ihtiyaç sahibi 120 aileye Ramazan yardım kolisi dağıtımı yapıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili konuşan Midyat Umut Kervanı yetkililerinden Nurettin Ayyıldız hayırseverlerin katkılarıyla fakirlerin yüzünün güleceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Midyat Umut Kervanı olarak fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. Ramazan yardım gıda kolisi dağıtım programımız Ramazan ayının ilk gününden son güne kadar devam ediyor. Allah bağışta bulunan ve kabul edenlerden razı olsun. Yüzlerce aileye gıda yardımında bulunduk. İnşallah hayırseverlerin yardımlarıyla fakirlerin yüzü gülecek."

Şanlıurfa/Akçakale

Umut Kervanı Şanlıurfa'ın Akçakale ilçesindeki muhtaçlara gıda ve giyim yardımında bulundu.

Umut Kervanı Akçakele temsilcisi Mustafa Duyar, Umut ve Avrupa Yetim-Der aracılığıyla yapılan yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını söyledi.

Ramazan bayramı sonrası  yardımlarının hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Duyar, hayırseverlere muhtaçlara ulaştırılması adına maddi yardımlarını esirgememeleri çağrısında bulundu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir