• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
 "İluh Deresi problemini çözmek için uğraşacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, beraberindeki heyetle Diyarbakır Caddesi (Turgut Özal Bulvarı) üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinleyip desteklerini istedi.

Ziyaretlerde seçildiği takdirde Batman'ın kanayan yarası haline gelen İluh Deresi'nin ıslahı için uğraşacaklarını belirten Gök, vaatlerinin takipçisi olacaklarının sözünü vererek, "Seçildiğimiz takdirde İluh Deresi problemini ciddi manada çözmek için uğraşacağız." dedi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gök, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Düzenli olarak halkı ziyaret ettiklerini; sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye çalıştıklarını belirten Gök, "Seçim çalışmalarımız kapsamında esnaf ziyaretlerimiz devam ediyor. Daha önce Diyarbakır Caddesindeki esnaflarımızın bir kısmını ziyaret etmiştik. Bugün kalan esnaflarımızın da ziyaretine çıktık. Batman'ın problem ve sorunlarını halktan da dinliyoruz. 10 yıllardır çözülmesi gereken fakat devasa bir problem olarak duran İluh Deresinin ıslahı konusunda da bir kısım vatandaşlarımız soruyor. Bir türlü hal edilmedi deniliyor." ifadelerini kullandı.

"Bu sorunun takipçisi olacağız"

İluh Deresinin her seçim döneminde mutlaka neredeyse bütün partiler tarafından dillendirildiğini vurgulayan Gök, "Şu ana kadar birkaç kez ihalesi yapıldığı halde ihale bedelleri genelde çarçur edildi. Nereye gittiği de bilinmiyor. Fakat işler yarım kaldı. İluh deresi 10 yılların problemi ve Batman için büyük sıkıntılara sebep oluyor. İluh deresi özellikle yaz mevsiminde sivrisinekler ve hastalık yapıcı haşerelerinin de çoğalmasına sebep oluyor. Tedbirler yetersiz olduğundan bir kısım kazalara da sebebiyet verdiği oluyor. İnşallah meclise gittiğimiz takdirde İluh deresi problemini ciddi manada çözmek için uğraşacağız. Merkezi hükümetin sadece belediyeye havale ederek çözmemesi gerektiğini, bu konuda destek olması gerektiğini savunuyoruz. İnşallah bu sorunun ciddi manada takipçisi olacağız." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir