• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Çarşılarda bayram hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bütün İslam âleminde olduğu gibi, Diyarbakır'da da Ramazan Bayramı'nın heyecanı yaşanıyor. Yarın kutlanacak bayram dolayısıyla çarşı ve pazarlara giden vatandaşlar, kıyafet, bayram şekerleri ve geleneksel olarak yaptıkları çöreklerin malzemelerini alıyorlar.

Merkez Bağlar ilçesindeki Sakarya Caddesi'nin, geçen yıllara oranla arefe günü daha hareketli olduğu gözlendi.

Bayram hakkında konuştuğumuz esnaftan Mehmet Birer, "Yarın bayram, bugün son günümüz. Sabahtan sahura kadar ayaktayız. Lokum, şeker falan satıyoruz. Çok şükür, kazancımızı elde ediyoruz. Havalar da sıcak, millet pek dışarı çıkamıyor. Tüm İslam âleminin bayramı kutlu olsun, umarım barış ve huzur içinde bayramı yaşarız." dedi.

Bir haftadan beridir bayram yoğunluğu yaşadıklarını belirten Mehmet Çelenk, "Bayram ağzıdır, millet gelip gidiyor. Geçen seneye oranla yoğunluk var ama satışlar pek olmuyor. Oruç ayıdır, sıcaktır. Tüm halkımızın bayramı mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Herkesin bayramını kutlayan Eyüp Taşkesen, şunları söyledi: "İş yok, oturuyoruz. Geçen bayram iş vardı, şu an kalabalıktır. Millet evinde ve camide yatmaktansa dolaşmayı tercih ediyor. Millet eskiden 10 TL'ye pantolon alıyordu, şimdi 30 TL'ye alıyor. Bu millet nasıl ekmek yesin? Herkesin bayramı kutlu olsun."

Güzel bir Ramazan geçirdiklerini dile getiren Mustafa Diri, "Allah, geçirmiş olduğumuz bu Ramazan'ın sonucunda bize mükâfat olarak bayram hediye etmiştir. Tabi, oruç tutmayanların pişman olacağı bir gündür bayram. Bütün İslam âleminin bayramı mübarek olsun. İnşallah bu bayram İslam âlemine birlik ve beraberlik getirir. Bu bayramın İslam kardeşliğine, dünyadaki Müslümanların kurtuluşuna, bütün ümmetin birleşmesine vesile olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

"Ramazan ayının bereketiyle işler de iyidir"

Çarşıdaki fiyatların alışveriş merkezlerine göre daha uygun olduğunu anlatan Macit Başaran, "Elhamdülillah, yoğunluk var, çok iyidir. Ramazan ayının bereketiyle çok şükür işler de iyidir. Alışveriş merkezlerine göre fiyatlarımız gayet uygundur. Halkımız da fiyatlardan memnun. Bu pazarda olan esnaflarımız yüksek fiyatlara mal satmıyor. Cüz'i kârlarla ekmeğimiz çıkıyor. Namerde muhtaç olmuyoruz, o bize yeterdir. Bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun." dedi.

"Kardeşlerimiz bayramı zulüm altında geçiyor"

Filistin'de ve diğer ülkelerde bulunan Müslümanların zülüm altında bayram geçireceğini ifade eden Halit Diri, şunları kaydetti:

"Buranın eski esnafı olmamız münasebetiyle çarşıda her sene biraz daha alışverişin nabzı düşüyor. Esnaf, ticaretin gelirinden ve gidişattan memnun değil. Burası her zaman kalabalıktır. Gerçekten pahalılık var. Bu yüzden halk çok geziyor. Nerede ucuz, bütçesine uygun bir şey varsa orada almak istiyor. Durumu düşük olanlar için bayram gerçekten çok zor geçiyor, Allah yardımcıları olsun. 20 yıldır burada esnafım, çok bayramlar gördük. Rabbim ümmet-i Muhammed'e nice mutlu geçen bayramlar göstersin. Her yıl içimizde burukluk oluyor. Gerek Filistin'de, gerek diğer ülkelerde olsun kardeşlerimiz bayramı zulüm altında geçiriyorlar. Mutlu bayramlar için inşallah o günleri de görürüz." (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir