• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
"Bilgi gücünü elinde bulunduranlar dünyaya hükmediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, bir günlük çalışma ziyareti kapsamında Batman'a geldi.

Aydoğdu, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'la beraber İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen Eğitim Kurumu Müdürleri Toplantısı'na katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Aydoğdu, "Örgün ve yaygın eğitimde eğitim gören öğrenci sayımız 27 milyon 464 bin, bir milyon öğretmenle birlikte 28 milyon kişiyiz. Bu sayıyla biz, dünyadaki 198 ülkenin nüfusundan daha büyüğüz. Bugün eğitimin bizler dışında konuşulmasının sebebi bizleriz. Çünkü biz kendimizi insanlara doğru bir şekilde anlatmıyoruz. Sizden en büyük istirhamım kendimizi doğru bir şekilde anlatmak." dedi.

"Bilginin değişim hızı bir dakikaya düştü"

Milli Eğitim Bakanlığının 81 ildeki organizasyon ve teşkilat yapısıyla dünyanın en mükemmel işleyişine sahip olduğunu anlatan Aydoğdu, "Teknolojik altyapı, teknolojiyi kullanma ve organizasyon gücü ile en güçlü ve en yetenekli bakanlık Milli Eğitim Bakanlığıdır. Dünya acayip hızlı değişiyor, insanlar değişiyor, bir de çocuklar değişiyor. Bilgi güçtür, o gücü elinde bulunduranlar dünyaya hükmediyor. Bugün sizin değeriniz, dünya bilgi stokuna ne attığınızla ölçülüyor artık. Bakın, 19'uncu yüzyıl araç-gereçleriyle, 20'nci yüzyılın kafasıyla 21'inci yüzyılın çocuklarını yetiştiremeyiz. Ya biz onların çağına göre değişeceğiz, onların ruhuna uyacağız ya da yok olup gideceğiz. Bakın, son 30 yılda üretilen bilgi 5 bin yılda üretilen bilgiden daha fazla. Bilginin değişim hızı 1980'lerde 50 yılda iken şimdilerde bir dakikaya düştü. Değişim böyle bir şey. Bundan geri kaldığımız an biteriz." ifadelerini kullandı.

Batman'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kurtaran ise 172 bin 342 öğrenci, 7 bin 831 öğretmen, 710 okul ve 5 bin 766 derslikle bir eğitim şehri olma yolunda ilerlediklerini anlattı.

"165 bin kitap dağıttık"

Yaklaşık iki yıl önce başlatılan "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi kapsamında 24 projeyi hayata geçirdiklerini bildiren Kurtaran, "Batman Her Yerde Okuyor projemiz çerçevesinde, okul kütüphanelerimiz için yaklaşık 165 bin kitap dağıttık. Yine okul öncesi eğitim alanında yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde bakanlığımız tarafından okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirildiği pilot iller arasına girdik. 'Yazarlar Okurlarla Buluşuyor' projemiz çerçevesinde ilimize yaklaşık 100 yazar davet ettik ve onları öğrencilerimizle buluşturduk." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kentte 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içinde değerler eğitiminde dereceye giren okullara plaket ve ödülleri verildi. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir