• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Âlimlerin çıkıp hakkı haykırması ümmetin bayramıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Ali Arslan, on bir ayın sultanı olan Ramazan'ın ardından yarın kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Bayramın kardeşlik, muhabbet, sevinç ve huzur günü olduğunu belirten Arslan, müminlerin böylesi günlerde içlerinde ne kadar kin, nefret, haset, kibir ve riya varsa atmaları gerektiğini söyledi.

Arslan, "Bayram sevinç, seyahat ve neşe günüdür. Bir insan Ramazan'da oruç tuttuğunda bayramı da Allah'a şükür olarak meydana koyar. Sevincini, bayramda bir şükür olarak dile getirir. Bayram aynı zamanda ümmetin kardeşlik, muhabbet, sevinç ve huzur günüdür. Bayramda müminlerin birbirlerini kucaklamaları lazım. Bugüne kadar varsa içlerinde kin, nefret, haset, kibir ve riya bunları atmaları lazım. Biz Ramazan ayını kendimiz için milat ettik. Hayata, geleceğe yeni, temiz bir sayfa açıyoruz." dedi.

"Âlimlerin çıkıp hakkı haykırması ümmetin bayramıdır"

Ramazan ayının bitmesi sebebiyle muhasebe yapılması gerektiğini dile getiren Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bütün Müslüman yöneticilere sesleneceğiz: Gelin, Kur'an bize yetiyor. Gelin, Kur'an ve sünnet etrafında toplanalım, vahdet oluşturalım. Âlimler çekinmesinler, hakkı söylesinler. Âlimlerin çıkıp hakkı haykırması, ümmetin bayramıdır. Âlimler Kur'an ve sünnetin etrafında toplandıkları sırada elbette bu halkın gençleri, yaşlıları, erkeği, kadını, esnafı, herkes huzur bulacak ve rahat edecek. Asıl bayram günü de o gün olacaktır."

"Bayram, ümmet için hayırlara vesile olsun"

Son olarak Arslan, "Gelin, bu bayram Kur'an'ı hâkim kılalım. Kur'an'ı hâkim kılıp, insanlara öncü olalım. Madem bu ay Kur'an ayı, gelin, bizler Kur'an'ı hâkim kılalım. Mal da bizim olur mülk de. Allah her şeyi bizim hizmetimize sunar. Çünkü Allah, bütün kâinatı insanlığın hizmetine koymuştur. Rabbimizden dileğimiz, bu bayramın bizim için bir milat, bir miat olmasıdır. Bu milatta hakikati söyleyeceğiz, yaşayacağız ve yaşatacağız. İnsanlara örnek, önder olacağız. Rabbim bu bayramı bütün ümmeti İslam için hayırlara, vahdete, kardeşliğe vesile eylesin." ifadelerini kullandı. (Yunus Tuğrul - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir