• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan bayram mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ramazan Bayramı münasebetiyle mesaj paylaşılarak, bayramın bütün İslam âlemi için huzur getirmesi temenni edildi.

Mesajda, "Bizleri mübarek Ramazan Bayramı'na bir kez daha kavuşturan Rabbimize hamd-u senalar olsun. Bayramları ümmeti için sevinç, yardımlaşma ve dayanışma vesilesi kılan Peygamber Efendimiz'e salat-u selam olsun. Rahmet ve mağfiret ayı olan bir mübarek Ramazan ayını daha geride bıraktık. Ramazan ayının feyiz ve bereketinden hakkıyla istifade eden her Müslüman gerçek bayrama ulaşmış ve Allah'la kârlı bir alışveriş yapmıştır." denildi.

Müslümanların; Kur'an-ı Kerim'i her gün okuyarak, mescitleri doldurarak, fakir ve muhtaçları gözeterek, seve seve Allah yolunda zekat, infak ve sadaka vererek, sıla-i rahimi gözeterek, ibadet ve zikirlerini çoğaltarak büyük kazançlar elde ettiklerinin kaydedildiği mesajda, Ramazan'ın rahmetiyle kuşanan her Müslüman'ın, kötülüklere bir daha geri dönmemek adına Allah'a söz verdiği bildirildi.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni idrak eden Müslümanların, Allah'ın dergâh-ı izzetine sığındığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ramazan ayını ve bayramı buruk geçiren Müslüman kardeşlerimize umut ve çare olmalıyız. Bu umut ve çare hiç şüphesiz ittihad-ı İslam'dır. Ümmetin yek vücut olmasıdır. Kur'an ve sünnete sımsıkı sarılıp yaşamaktır. Vahdet ve kardeşlik ruhunu pekiştirmektir. Hiç şüphesiz umut ve çare tüm enaniyetleri ayaklarımızın altına almaktan geçmektedir. Her Müslüman bir nefis muhasebesine girerek; başta bu mübarek Ramazan ayında elde ettiği kazançlara, güçlenen maneviyatına sahip çıkmalıdır. Hepimizin bir görevidir ki Allah'a verdiğimiz sözlere sadık kalmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âlemi için hayır, huzur ve kurtuluşa vesilesi olmasını Rabbimizden dileriz. Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten, samimi ve kardeşane duygularla kutlarız." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir