• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...
Kızıltepe`de Ramazan ayı dolu dolu yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında, Ramazan ayı boyunca hazırladığı iftar sofrasının yanında çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yaptı.

Ramazan ayı boyunca yapılan etkinlikler, manevi duyguların yüceltildiği, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının dolu dolu yaşanmasına vesile oldu.

Ramazan ayı boyunca iftar sofrasının yanı sıra Muzaffer Gürler, Recep Arslan ve son olarak Abdurrahman Önül gibi sanatçılar ile Grup Tillo, semazenler eşliğinde vatandaşlara ilahi konseri verirken, palyaço ve Hacivat-Karagöz oyunları çocukların keyifli vakit geçirmesini sağladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda 2 bin kişilik iftar yemeğinin ardından sonuncusu gerçekleşen etkinlikte sahne alan Önül'e vatandaşlar ilgi gösterirken, etkinlikte eğlenen minikler ise kendilerine ikram edilen dondurmayı yiyip, sahnedeki gösterileri izlediler.

Semazenler eşliğinde çeşitli ilahiler okuyan Önül'e vatandaşlar da eşlik etti. Etkinliklere ilgi gösteren vatandaşlar, unutulmaya yüz tutan Ramazan ayı geleneklerinin yaşatılmasından memnun olduklarını dile getirdiler.

Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, "Ramazan boyunca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Ramazan ayı boyunca bizi yalnız bırakmayan Kızıltepeli halkımıza sunmak istiyorum. Yarın bayram, herkesin bayramını kutluyorum, herkese iyi bayramlar diliyorum." dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir