• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
"Bayram İslam ümmetinin acılarının bitmesine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam âlemi Ramazan Bayramı'nı idrak etmeye hazırlanırken, bayramla ilgili duygu ve temennilerini dile getiren Bingöl'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, bayramın zulüm ve işkence altındaki Müslümanlara kurtuluş vesilesi olmasını dilediler.  

Ramazan Bayramı münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan STK temsilcileri, kan, gözyaşı ve hüznün hiç dinmediği mazlum İslam coğrafyalardaki Müslümanların acılarının bitmesine vesile olmasını dilediler. 

İslam çografyasında yaşanan acılara ve katlimalara dikkat çeken Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Yönetim Kurulu Üyesi Refik Alpaya, bayramların bütün yeryüzünde sevinç içerisinde geçmesini temenni etti.  

Alpaya, "Bizler burada huzur içerisinde bayramı geçirirken, bugün Filistin'de, Suriye'de, Myanmar'da, Afganistan'da ve Irak'ta ve dünyanın pek çok yerindeki kardeşlerimiz maalesef bu sevinci yaşamıyorlar. Zalimlerin, Amerika ve israilin özellikle küfür cephesinin baskılarından dolayı ve bu acılar yıllardır devam etmektedir. Rabbimizden temennimiz budur ki bu bayramlar İnşallah Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun ve huzurlu bir şekilde bayramı geçirsinler temennimiz odur. Müslümanlar olarak tek vücut halinde olmazsak bir olmazsak ve birlikte hareket etmezsek bugün Kudüs, Suriye kurtulmaz. Bayramlarda da özellikle kardeşlerimizi unutmayalım. Bizler, huzur içerisinde bir bayrama girerken, acılar içinde olan kardeşlerimizi hatırlayalım ve onlar için de dua edelim." dedi.

"Kardeşliğin dayanışmanın olduğu bir bayram olmasını diliyorum"

Ramazan bayramıyla ilgili duygularını paylaşan TÜGVA Bingöl Şube Başkanı Suat Çiçin, "inşallah Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. Ramazan Bayramı'nın tüm İslam coğrafyasına İnşallah hayırlar geçecektir. Kardeşliğin dayanışmanın olduğu bir bayram olmasını diliyorum. Mazlum coğrafyalara İnşallah kan akmaması, huzur gelmesi dileklerinizi bildiriyor İnşallah bu Ramazan Bayramı'nın huzurlu bir şekilde geçmesini Allah'tan niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu.  

TÜGVA Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Kayantaş da Ramazan Bayramı'nı tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, "İslam için bir kurtuluş olmasını, yeniden büyük bir İslam ümmetinin birlik içinde yaşayan bir İslam cemaatin kurulmasına vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Akan kanın durmasına vesile olsun"

Cihannüma Bingöl Temsilcisi Orhan Buğrahan, "Herkesin bayramını şimdiden tebrik ediyorum, Bayramın artık İslam coğrafyasındaki gözyaşıyla mazlumiyet ve mağduriyet de uzun süreden beri geçen bayramın olmamasını özellikle yeni bir bayram olmasını ümmetin önünü açmasını akan kanın durmasına vesile olmasını da hasetten temenni ediyorum."  ifadelerini kullandı.

"Ümmet coğrafyası 200 yıldır bayramlarda bir sevinç yaşayamadı"

Ramazan Bayramın Hazreti Peygamber'in (salallahu aleyhisselam) müminlere bir hediyesi olduğunu vurgulayan Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma, ümmet coğrafyası son 200 yüzyıldır bayramlarda bir sevinç yaşayamadığını belirtti.

İslam ümmetinin; işgal, zulüm, kıyım ve katliamların sürekli yaşandığın bir süreci yaşadığını anımsatan Dağılma, şunları söyledi:  "Bugün Kudüs'ün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa işgal altında olduğu Mekke Medine'nin fiilen olmasa da dolaylı yönden Kralların zulmü altında işgalde olduğu, yine Suriye'deki,   Myanmar'daki, Doğu Türkistan'daki, Afganistan'daki kardeşlerimizin ve dünyanın birçok coğrafyasındaki kardeşlerimizin zulüm altında işgal altında olduğunu düşünürsek ve yine zindanlarda 25-26 yılını dolduran Yusufların zindanlarda olduğunu düşünürsek sevinçli bir bayram geçirebileceğimizi söyleyemeyiz. Ama buna rağmen bayramlar bize bir hediye olduğu için biz her halükarda o bayramın güzelliğini yaşamaya çalışacağız ve bu bayramlarında ümmetin kurtuluşuna muhacirlerin vuslatına ve Yusufilerin azadeliğine, işgal altındaki topraklarında işgal kurtulmasına vesile olmasını, ümmetin arasındaki tefrikaları giderilmesine yol açmasına diliyoruz. Hepimizin bayramı mübarek olsun."

 "Rabbim bayramlarımızı gerçek bayram eylesin"

Bingöl Umut Kervanı Başkanı Mehmet Tamaç, "Şunu söyleyebiliriz, Allah u Teâlâ'nın Resulü vasıtasıyla ümmete hediye ettiği iki bayramdan bir tanesi olan Ramazan Bayramı'nı İnşallah Rabbim bütün İslam ümmetinin huzurlu bir şekilde kansız, belasız bir şekilde idrak etmesini, ihya etmesini nasip eylesin. Rabbim bayramlarımızı gerçek bayram eylesin. Bayramlarımızı İslam'ın ruhuna uygun bir şekilde yaşamayı bütün ümmete nasip eylesin." dedi.

"Buruk bir Ramazan geçirdik, buruk bir bayrama gireceğiz"

İşgalci emperyalist devletlerin sürekli bir şekilde İslam coğrafyasında işgal sömürü ve katliamlar gerçekleştirdiğini belirten Özgür Derneği Başkanı Yusuf Boğatekin de "Müslümanlar olarak evet belki bütün mevzularla ilgili olmasa bile İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara karşı ortak bir tavır geliştirmeye çalışıyoruz. Rabbimiz inşallah bu ortak tavrı bir bilince dönmesini bizlere nasip eylesin.  Bu anlamda da yani yine buruk bir Ramazan geçirdik. Buruk bir bayrama gireceğiz. Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da, Keşmir'de, Doğu Türkistan'da ve Arakan Myanmar'da ve Mısır'da ciddi manada sıkıntılar yaşıyoruz ve bu anlamda da bu sıkıntıları bertaraf edebilmek adına bu bayramın oluşacak bilincinde buna katkı sunacağını umut ediyoruz.  Rabbimiz inşallah İslam coğrafyasında yaşadığımız sıkıntıları bertaraf edebilecek bir birinci kavuşmayı bizlere nasip buyursun. Rabbim inşallah Müslümanlar olarak da bütün bir yeryüzüne ıslah ve İnşa etmeye dönük çalışmalar ortaya koyabilmeyi nasip eylesin. Rabbim inşallah tuttuğumuz oruçları yapmış olduğumuz ibadetleri kendi katında kabul buyursun." diyerek duygularını paylaştı.

 "İslam coğrafyasında kanın ve gözyaşın akmadığı yeni bayramlar yaşamak istiyoruz"

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Arslan ise şunları söyledi: "Önümüzde bir Ramazan Bayramı var, bu bayramda da ümmetin başta ülkemizin ve tüm ümmetim bayramını kutluyorum. İslam coğrafyasında kanın ve gözyaşın atmadığı artık yeni bayramlar yaşamak istiyoruz. Bu vesileyle Tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum."

Ramazan Bayramı'nın hayırlara vesile olmasını dileyen Erdemler Derneği Başkanı Ferhat Varolgüneş, "Rabbim bizleri Kur'an'dan sünnetten ayırmasın, birlik ve beraberliği daim eylesin." dedi.

İHH Bingöl Derneği Başkanı Muhittin Gilli de bayramın Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni etti.

Bayramın, İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunan ÖNDER Bingöl Temsilcisi Sadullah Arpa, şunları dile getirdi:  "Rabbim ümmet coğrafyasında mazlumların mağdurların, mustazafların akan kanın durmasına ve acılarının son bulmasına vesile kılsın. Rabbim bayramları da bayram gibi yaşamayı bu ümmete nasip eylesin. Şimdiden bayramın bizler için ülkemiz için bölgemiz için ilimiz için milletimiz için ümmet için hayırlara vesile kılsın Allah razı olsun."

"Bayramlar buruk geçiyor"

İlim Yayma Cemiyeti Nihat Korlaelçi, "Burada bütün Müslümanların bayramlarını kutluyorum. Ancak buruk geçiyor niye buruk geçiyor! içimiz yanıyor. Yeryüzünde Müslümanlar sıkıntı içerisindeyken, çok böyle mutlu müreffeh bir bayram maalesef yaşayamıyoruz. İnsanlık adına bunu söylüyorum sadece derdimiz Müslümanlar değil nerede Mazlum olan kim varsa, hangi insan varsa, biz mazlumun yanında olma adına söylüyoruz.  Ama özelde maalesef bu mazlum coğrafyaların çoğunda Müslümanlar var.  Bundan dolayı çok mutlu olamıyoruz, ancak Rabbimizden dileğimiz İnşallah mutlu bayramlara hepimizi kavuşturmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Cenabı Allah bayramı alemi İslam'ın bulunduğu bu durumdan kurtulmasına vesile kılsın"

Nur Derneği Başkanı Tekin Gönç ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. İslam ümmetinin birliğine beraberliğine birliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Alemi İslam'ın halini hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Cenabı Allah bizim alemi İslam'ın içinde bulunduğu bu durumdan bizi kurtarmasını diliyoruz.  Cenab-ı Allah bayramı Müslümanların kurtuluşuna vesile kılmasını niyaz ediyoruz."

Ramazan Bayramı ile ilgili duygularını paylasan Ensar Vakfı Bingöl Temsilcisi Mansur Katıksız da bayramın kardeşlik duyguları içerisinde geçmesini temenni etti. (Nihat Kanat-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir