• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Yapıcıoğlu`nun seçim mitingi 22 Haziran`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, 24 Haziran'da yapılacak seçimler ve düzenleyeceği miting hakkında konuştu.

Memleketin mevcut siyasi havasının değişimin habercisi olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "İnşallah bu kardeşiniz meclise giderse şikâyet ettiğimiz siyasetçi profilinin dışında bir tablo çizecek." dedi.

Yapıcıoğlu, Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunun açılış programında vatandaşlara hitap etti.

Uzun süredir muhalefet ve iktidarın meselelere yaklaşımından şikâyet edildiğini söyleyen Yapıcıoğlu, mevcut gidişattan rahatsız olup bunun değişmesi gerektiğine inanan insanların sayısının, mevcut durumdan memnun olanların sayısından çok fazla olduğunu anlattı.

Yapıcıoğlu, "Halkımız teveccüh gösterir, Rabbim lütfeder, bu milletin vekili olarak onlara hizmet etme şerefine nail olursam, onların temsilcisi olarak gidersek inşallah, siyasette bazı şeylerin değişme zamanı gelmiştir, artık değişim başlamıştır diyebiliriz." dedi.

"Diyarbakır kazanacak, Diyarbakır halkı kazanacak"

24 Haziran'da güçlü bir destekle meclise gitmesi halinde Diyarbakır'ın kazanacağını dile getiren Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Uzun süredir siyasetin hem muhalefet anlayışından hem de iktidarın meselelere yaklaşımından şikâyet ediyoruz. Bu şikâyetlerimizin devam edip etmeyeceği veya sonuç verip vermeyeceği, bu şikâyetlerimizin duyulup duyulmayacağı 25 Haziran'da netlik kazanacak. Ben öyle inanıyorum ki mevcut gidişattan rahatsız olan, bunun değişmesi gerektiğine inanan insanların sayısı, mevcut durumdan memnun olanların sayısından kat kat fazladır. Eğer bu gidişattan rahatsız iseniz o zaman ikili yapının dışına çıkmak, bir partiden kızınca diğerine giden, ondan da küsünce tekrar öbürüne giden seçmen profilini terk etmek lazımdır. 'Başka alternatif yoktur. Nasıl olsa bir dönem sonra bana geri dönecek.' diye seçmenin isteklerine, taleplerine kulak tıkayan siyaset bizi bugünlere getirdi. Belki bu nedenle siyaset kurumu Ankara'da oturup, masa başında hazırlanan projelerle işi götürebileceğini düşündü. Sizin sesinize kulaklarını tıkadı. İnşallah Diyarbakır 24 Haziran'da güçlü bir sesle 'Artık yeter, buna dur diyoruz, itiraz ediyoruz.' derse Diyarbakır kazanacak, Diyarbakır halkı kazanacak. Siyaset kurumu kendine bir çekidüzen vermek zorunda kalacak. Çekidüzen vermek zorunda kaldığı için Diyarbakır kazanacak."

"Memleketin siyasi havası değişimin habercisidir"

Meclise gitmesi durumunda halkın sesi olacağını belirten Yapıcıoğlu, "İnşallah bu kardeşiniz Meclise giderse şikâyet ettiğimiz siyasetçi profilinin dışında bir tablo çizecek. Sizleri unutmayacağız. Bu sokakları, caddeleri, köyleri ve bu milleti unutmayacağız. Sadece seçimlerden seçime onları hatırlayanlardan olmayacağız. Hiçbir zaman şahsi ve grup çıkarlarımızı, parti menfaatlerimizi milletimizin menfaatleri önünde görmedik, bundan sonra da inşallah görmeyeceğiz. Allah'ın izniyle yaptığımız hareket, söylediğimiz söz, attığımız adımda 'Allah'ın huzurunda bizi mesul kılar mı, Allah bu yaptığımız işten razı olur mu?' diye değerlendirme yapacağız. Sonra milletimizin maslahatına, menfaatine mi diye bakacağız. Eğer bunlar yoksa yüzde yüz bizim menfaatimize de olsa biz o adımı atmayacağız, o sözü söylemeyeceğiz ve o harekette bulunmayacağız. Eğer milletimizin menfaati gerektirirse, Allah'ın razı olacağı bir işse emin olabilirsiniz ki şahsi olarak zararımıza da olsa yapmamız gereken bir işi yapmaktan geri durmayacağız. Böyle bir siyaset anlayışının memleketimize yerleşmesini temenni ediyoruz. Sizler de böyle istiyorsanız tüm kardeşlerimden bir istirhamım olacak. Şu anda çok güzel bir hava var. Memleketin siyasi havası bu değişimin habercisidir. Fakat son bir hafta içerisinde bu havanın değişmesini, bu havanın aleyhimize dönmesini, eski tas eski hamam olmasını istemiyorsak o zaman nasılsa bu iş bitti diye yerimize oturmayalım. Çaba ve gayretimizi artıralım." ifadelerini kullandı.

"Mitingimiz 22 Haziran'da olacak"

Yapacakları miting hakkında bilgi veren Yapıcıoğlu, "Mitingimiz seçimden önceki cuma günü yani 22 Haziran Cuma günü İstasyon Meydanı'nda olacaktır. Saat ile ilgili de ayarlamayı yaptıktan sonra inşallah bunu siz değerli kardeşlerimizle paylaşacağız. Ben şimdiden ortaya koyacağınız çabadan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu ana kadar yaptıklarınızdan dolayı da Allah razı olsun. Bir kez daha hatırlatıyorum. Yorulmak, son düzlüğe çıkarken hız kesip rakipleri geçirmek olmasın inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir