• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR`dan tarihi çarşı esnafına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında halka buluşmaya devam eden HÜDA PAR milletvekili adayları, partilerinin ülke meselelerine bakışını ve çözüm önerilerini anlatarak, halktan destek talebinde bulunmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar, beraberindeki partililerle birlikte tarihi Almacı Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Esnaf tarafından ilgisiyle karşılanan Doyar, HÜDA PAR'ın amacını ve meselelere olan bakış açılarını anlatarak destek talebinde bulundu.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Ali Doyar, esnafın iş yapamadığından dolayı çok zor günler geçirdiğini belirterek, bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

"Esnafımızın yüzde 90'ı hallerinden şikâyetçi"

HÜDA PAR'ın sürekli halkın ve esnafın içinde olduğunu anımsatan Doyar, "Biz esnafımızı sadece seçim dönemlerinde değil, daha öncede kendimize prensip edindiğimiz ve bir gelenek haline getirdiğimiz bir çalışmadır. Halkımız ile her zaman iç içe olduk. Bugün de onlardan bir tanesini yaptık. Esnafımızı ziyaret ettik, hâl hatırlarını sorduk, onların dertlerini ve sorunlarını dinledik." dedi.

Esnafın bayram yaklaşmasına rağmen piyasanın durgunluğundan yakındığını ifade eden Doyar, "Ne yazık ki şu ana kadar gittiğimiz yerlerde esnafımızın çoğunluğu ve bazı yerlerde yüzde 90'ı kendi hallerinden şikâyet etmektedirler. Yani gelir az, gider çok. Bunu karşılayacak başka bir işte yapamıyor, esnaf dolayısıyla muzdariptir. Bu halin mutlaka düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Piyasa durgun bundan çok şikâyet ediyorlar. Yetkililerin ise mutlaka bu talebi dikkate almalarını söylüyorlar. Biz de esnafımızın bu dertlerine ortak oluyoruz, bunları kamuoyuna paylaşıyoruz ve bunları gerekli yerlerde dile getirmeye çalışıyoruz. Belki hal çarelerini bulmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Doyar, son olarak; "Neticede yetkililer esnafın bu durumdan birinci derece sorumlu ve bu durumların bir an önce halledilmesi esnafın bu durumunun ise bir an önce düzeltilmesi ve piyasanın mutlaka bir an önce bu durgunluktan kurtarılması lazım. Bu temennilerle bütün esnafımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum ve Allah-u Teâlâ inşallah güzel günler nasip eder." Şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir