• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
DEDAŞ hukuksuzca kaçak cezası kesiyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar ilçesi Yunus Emre Mahallesi 940'ıncı Sokakta bulunan bir apartmanın tamamına kaçak kullandıkları gerekçesiyle ceza kesildi.

Kaçak elektrik kullanmadığını ileri süren apartman sakinleri, DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

DEDAŞ çalışanlarının keyfi muameleyle kaçak cezası kestiğini söyleyen apartman sakinlerinden Nursel Süzük, 13 daireye hukuksuzca ceza kesildiğini belirti.

Süzük, "Annem bu ayın faturasını ödemeye gitti, 100 TL fazla kesmişler. Annemin evine ömründe hiç kaçak elektrik girmemiş ona da 540 TL ceza kesmişler. Bazen binaya bile girmiyorlar cezayı kesip gidiyorlar. Çünkü benim annemin bir yaşlı kadının ve binada hiç kaçak kullanmayanlara bile kaçak cezası yazmışlar. Bu ablaya 2 bin TL, bu bakkal Suriyeli bir aydır gelmişler onlara 800 TL, bu birinci kat kadının kocası hamallık yapıyor ona da 2 bin TL gelmiş. Biz demiyoruz ödemeyelim ödüyoruz ama tekrar geliyor. Gelsinler saati çıkarsınlar, isterse panoyu çıkarsınlar kaçak yoktur. 13 daire vardır geliyorlar kafalarına göre yazıp gidiyorlar." dedi.

Kaçak kullanmadığı halde kedisine ceza kesildiğini söyleyen Hatun Türk ise "Kesinlikle kaçak yok. Ben ve kızım aynı evde kalıyoruz. Bana 500 TL kestiler. Vermemi istiyorlar. İki kez dilekçe yazdık. Kabul etmediler. Biz ne yapalım. Kur'an'ı getirin elimi basarım ben asla kaçak kullanmadım. Kaçak kullansaydım bu kadar zoruma gitmezdi." şeklinde konuştu.  

Nazime Bayram da şöyle konuştu: "DEDAŞ bize ceza kesti, kaçak kullanmadığımızı onlara söyledik.  Neden böyle yapıyorlar. Ceza veriyorlar onlardan şikâyetçiyim. Bin 500 TL borç gelmiş ben nerden getireyim onlara bu Ramazan ayında. Kesinlikle kaçağım yok. Gelip bakmadan ceza yazıp gitmişler. Binanın tamamına ceza yazdılar."

DEDAŞ tarafından kesilen elektrik cezasını ödemeyeceğini belirterek, Nefise Demirtaş, "Bana 750 TL para cezası geldi. Ben cezamı ödedim, sonra tekrar 100 TL geldi gittim dilekçe verdim dilekçeyi kabul etmediler. Ama tekrar ceza yazmışlar. Bana ayda 70-80-100 lira elektrik faturası geliyor. Neden bu cezayı kesiyorlar. Ben şikâyetçiyim. Benim imkânım ne kaçağı vereyim de ne de cezayı vereyim. Ben bu cezayı vermem." dedi.

DEDAŞ'tan açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri ise huhukuksuzca ceza kesintisi iddialarının asılsız olduğunu bahse konu 4 abone ile ilgili olarak ekiplerin hazırladığı tutanakların dışında, kaçak elektrik kullandıklarına dair görüntülü tespitlerin de bulunduğunu belirttiler.

DEDAŞ yetkilileri, haklarında kaçak elektrik kullanmaktan dolayı işlem yapılan aboneler hakkında daha önce de yine kaçaktan dolayı birçok kez işlem yapıldığını kaydetti.  (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir