• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Ramazan ayı İpekyolu`nda bereketli geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu ilçesinde on bir ayın sultanı olan Ramazan dolayısıyla yapılan çeşitli uygulamalarla bu ay bereketli geçti.

Bu kapsamda, kent merkezinde kurulan iftar çadırı ve Ramazan Sokağı'nda Van Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen iftar sofrasında 200 bin vatandaş buluştu.

Esenler, Selimbey, Buzhane, Bostaniçi TOKİ, Kevenli TOKİ, Ortanca ve Erçek mahallelerinde yaklaşık 20 bin katılımla iftar yemeği programları gerçekleştirildi.

Belediyenin yetkili kurumlarınca belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşların evine 5 bin adet gıda kolisi taşındı.

Belediye, Ramazan ayıyla birlikte yeni doğan bebekler için "Sevgiyle Büyütelim" uygulamasını başlattı. Ramazan ayında başlatılan uygulama çerçevesinde; ilçe sınırlarında doğan bebeklerin ailelerine İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün kişiye özel tebrik mesajı ve hediyesinin yanı sıra zıbın takımı, bebek bezi, şampuan, sabun, pudra, oyuncak, diş kaşıyıcı ve ıslak mendil gibi bebeklerin temel ihtiyaçlarını içeren hediye seti ve anne bakımı-sağlığına yönelik bilgiler içeren uzmanlarca hazırlanmış broşürler verildi.

Çeşitli sebeplerle zorluklar yaşayan ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı ailelere uzman ekiplerce yapılan ziyaretlerde, sorun ve ihtiyaçlar yerinde belirlenerek çözümleri için belediyenin birimlerine bilgilendirme yapıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir