• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
Molla Muhammed Said Varol salavat ve tekbirlerle defnedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elim bir trafik kazası sonucu dün hayatını kaybeden ömrünü İslami davaya adayan, İslam davası için yıllarını zindanlarda geçiren ve yaklaşık 7 yıldır gurbette hayatına devam eden Molla Muhammed Said Varol, salavat ve tekbirler eşliğinde gözyaşları arasında defnedildi.

Varol'un cenazesi Van'da yapılan işlemlerin ardından konvoy halinde memleketi Batman'a getirildi. Asri Mezarlığına getirilen Varol'un naaşı kılınan cenaze namazının ardından sevenleri tarafından salâvat ve tekbirler eşliğinde gözyaşları arasında defnedildi.

Cenaze merasimine; İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bölgenin kanaat önderleri ile âlimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Varol'un ailesi ve sevenlerinden oluşan kalabalık bir kitle katıldı.

İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Molla Muhammed Said Varol'un vefatından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi.

Merhum Varol'un Müslümanlara büyük hizmetlerinin dokunduğunu söyleyen Şimşek, Varol'un hayatı boyunca İslami hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.

"Hayatı İslam'a hizmette geçmiştir"

Şimşek, "Seyda bu kısa ömrüne, Allah'ın rızasından başka bir şey yerleştirmemiştir. Çocukluğu İslami tahsil etmekle geçmiştir. Gençliği İslam'a hizmette geçmiş, Allah'ın dinin yükselmesi için çalışmıştır. İslam'ın izzeti için mücadele etmiştir. Ömründe tahsil var, ilim öğretme var; ömründe cihat, tebliğ, işkence, zindan, muhaceret var. Seyda tüm ömründe insanların ıslahı için çalışmıştır. En zor dönemde korkmadan, adeta kefenini giyip İslam'a sahip çıkmıştır. İslam'dan zerre kadar taviz vermemiştir." dedi.

"İlmiyle amil olan bir âlimdi"

Varol'un, Müslümanların ve İslam'ın derdiyle dertlendiğini vurgulayan Şimşek, "Muhacirken bile İslami hizmetlerde bulunmuştur. Hapisteyken Yusufi kardeşlerine sürekli sabrı tavsiye ederdi, onların dertleriyle meşgul olurdu. Kendi derdiyle hiçbir zaman meşgul olmamıştır. Seyda ilmiyle amil olan bir âlimdi. Her Seyda onun gibi amil, âlim, muhlis, mücahit olmalı ve ömrü İslam'a hizmette geçmelidir. Seyda halimliğiyle Hazreti Ebubekir gibiydi. İlmiyle Hazreti Ali'yi kendine örnek almış biriydi. Cesaret ve adaletiyle de Hazreti Ömer'i kendine örnek almıştı. Fedakârlığı, edep ve hayâsı ve mütevaziliğiyle de Hazreti Osman'ı kendine örnek almıştı. Ömründe salih amelden başka bir şey göremezsiniz." diye konuştu.

"İslam'ı ilmik ilmik vücuduna nakşetmişti"

Varol'un yolunu sürdüreceklerini vurgulayan Şimşek, "Bunlarsız geçen ömür heba olmuştur. Seyda İslam'ı ilmik ilmik vücuduna nakşetmişti. Düşmanları dahi bundan başka onda bir şey bulamazlar. Seyda yaptığı bu hizmetleriyle muradına erdi ve Rabbine kavuştu. Bizler artık onu görememenin mahzunluğunu yaşayacağız. Seydaya söz veriyoruz; onun misyonunu, yolunu, ahlakını sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bizler de onun gibi İslam'a hizmet etmeliyiz"

Her Müslüman'ın da Molla Muhammed Said Varol gibi İslami hizmette meşgul olması gerektiğine işaret eden Şimşek, son olarak şunları söyledi: "Bizler de onun gibi İslam'a hizmet etmeliyiz. Bizlerde onun gibi mücahit, muttaki, amil ve tüm Müslümanlara örnek olmalıyız. Bu dersi ondan almalıyız. Onun yolundan bu ahlakla yürümeliyiz."

Varol ailesi, taziyeleri merkez Kültür Mahallesi'nde bulunan BATSO Taziye Evi'nde kabul ediyor.(Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA) 









































Bu haberler de ilginizi çekebilir