• DOLAR 32.546
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2426.362
  • ...

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı. Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkala birçok esnaf, iş yerinin önünü ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi.

Birbirinden renkli şekerlerin süslediği tezgahlar, bayramda misafirlerine hoş ikramlarda bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Dükkân önlerine konulan çeşit çeşit şeker, lokum ve çikolata tezgâhlarındaki fiyatlar her bütçeye uygunluğuyla göze çarpıyor. Vatandaşlar, bayramdan bayrama aldıkları şekerin en kalitelisini seçerken, bazı vatandaşların da bütçelerine uygun olan çeşitleri tercih ettikleri görüldü.

Gaziantep'te şeker, lokum ve çikolata çeşitleri ile kuruyemiş satışı yapan esnaf, bayram hareketliliğinin başladığını söylediler.

Bayramın vazgeçilmez ikramlıkları olan lokum, şeker ve çikolataların yaklaşık bir haftadır tezgâhlardaki yerini aldığını belirten esnaf, her zaman olduğu gibi bu bayram öncesinde de şeker satışına başladıklarını kaydetti.

Ramazan ayının bereketinin bayram satışlarına da yansıdığını belirten esnaftan Mehmet Deniz, bir haftadır bütün hazırlıklarını yaptıklarını ve satışlardan memnun olduklarını dile getirdi.

Deniz, "On bir ayın sultanı olan Ramazan ayını geride bırakmak üzereyiz ve akabinde gelen Ramazan Bayramı'na hazırlanıyoruz. Bundan dolayı biz de tezgâhlarımızı çikolata, şeker ve lokumlarla süsledik, müşteri beklemekteyiz. Antep'e has olan lokum çeşitlerimiz var. Bütün ürünlerimizi tezgâhlara çıkardık şu anda. Artık bayramı bekliyoruz. Şeker fiyatlarında kısmen de olsa bir artış var. Tabi, fiyatlar kaliteye göre değişiyor." dedi.

Şeker, çikolata ve lokum çeşitlerinin yanı sıra ikramlık için Antep fıstığı satışını da yaptıklarını bildiren Deniz, şunları söyledi:

"Öğrenciler, Antep'e gelenler, Gaziantep'ten şehir dışına misafir olarak gidenler Antep'te fıstık ve baklava meşhur olduğundan dolayı fıstık da alıyor. Ramazan ayına göre satışlarımız iyi gidiyor. Ramazan ayı bereketiyle gelir, bereketiyle yaşanır ve bereketiyle insanları ihya eder. Allah'a hamdolsun ki Ramazan ayını bu yıl çok güzel geçirdik. Allah'ın izni ve bereketiyle Ramazan ayını uğurlayacağız."

Her zaman olduğu gibi bayram öncesinde şeker satışına başladıklarını belirten Rıfat Azrak da "Bayram dolayısıyla bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Çikolata, şeker ve lokumlarımızın hepsi mevcut. Şu an müşteri bekliyoruz. İnşallah işler olursa satışlarımız daha iyi olur. Şu an piyasa biraz durgun ama bugün ve yarın satışlarımız artar. Her bütçeye göre şekerlerimiz var. Arefe gününü bekliyoruz. İnşallah bayramdan bir gün önce şekerlerimizi bitiririz." ifadelerini kullandı.

Ramazan'ın son günlerinde bayram alışverişinin hızlandığını anlatan Mustafa Demirkol ise "Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Tezgâhlarda şekerlerimizi, lokumlarımızı ve çikolatalarımızı sergiledik. Artık müşteri bekliyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı bayramlar diliyorum. Allah'a şükürler olsun, satışlarımız güzel oluyor ve daha da hızlanmasını bekliyoruz. Arefe günü satışların çoğalacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca Demirkol, bu yıl bayram şekeri ve Antep fıstığı ürünlerinin fiyatında artış olduğunu sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)