• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Erbaş: Fitne, öldürmekten daha büyük bir kötülüktür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bir dizi programlara katılmak üzere Van'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tuşba Belediyesinin düzenlediği iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi.

15 Temmuz Şehitler Parkı'ndaki Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Erbaş, katılımcılara hitap etti.

Erbaş, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir sisteminde, hiçbir inancında hep birlikte 'Allah-u ekber' sözünü bekleyip ondan sonra elini sofraya uzatma âdeti hiçbir sisteme ve inanca nasip olmamıştır. Bunu bize yaşatan Rabbimize şükürler olsun. Hep birlikte iftar sofralarında buluşmamız, teravihlerde omuz omuza rükû etmemiz, secdeye gitmemiz, Ramazan'ın sonunda bayramı idrak etmemiz, kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır. Buradan alacağımız mesaj şudur: Ramazan ayı pek çok vesileyle Müslümanları nasıl bir araya getiriyorsa Ramazan'dan sonraki aylarda da bu birliğin ve alışkanlığın devam etmesi gerekiyor." dedi.

"Birileri fitne sokarak bu birliği ve beraberliği bozmak istiyor"

Fitnenin adam öldürmekten daha büyük bir kötülük olduğunu vurgulayan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu millet, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini en üst seviyede gerçekleştirmiştir. Sevgisini, saygısını, sadakatini birbirine göstermiştir. Hangi ırktan, hangi renkten olursa olsun, hangi dili konuşuyorsa konuşsun hep birlikte birbirine gönlünü açmış ama birileri fitne sokarak bu birliği ve beraberliği bozmak istiyor. Bizim milletimiz gerçeği her zaman görüyor. Bu fitneyi çıkaranların kimler olduğunu da biliyor, fark ediyor ve ona göre tavrını alıyor."

"Yaz Kur'an kurslarımızda camilerimiz çocuklarla cıvıl cıvıl olsun"

Yaz Kur'an kurslarının 25 Haziran 2018 tarihi itibariyle açılacağını dile getiren Erbaş, "İstiyoruz ki yaz Kur'an kurslarımızda camilerimiz çocuklarla cıvıl cıvıl olsun. Yaş sınırı koymuyoruz. Kim İslam'ı öğrenmek istiyorsa camilerimize, Kur'an kurslarımıza, müftülüklerimize koşsun." ifadelerini kullandı.

İftar programının ardından Ulu Camii'ne geçen Erbaş, buradaki cami cemaatine vaaz vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün illeri ziyaret ettiklerini söyledi.

Yaz Kur'an kurslarının Türkiye geneli 90 bin camide açılacağını bildiren Erbaş, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi Rabbimizin rızasına uygun nasıl yetiştirebiliriz? Bunun istişarelerini yapıyoruz. Bu maksatla bugün Diyanet İşleri Başkanlından bir heyet, 'Ramazan Buluşmaları' çerçevesinde Van'a geldi. Her tarafta kardeşlerimizle buluşmaya çalışıyoruz. Daha güzel bir hayata nasıl kavuşabiliriz, sevgiye, saygıya ve samimiyete dayalı bir toplum nasıl oluşturabiliriz? Bunun gayreti içerisindeyiz. O yüzden sizlerden isteğim, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım. Yaz Kur'an kursları yaklaştı. Yaz Kur'an kurslarımız 90 bin camimizde açılacaktır." şeklinde konuştu.

Vaazın ardından Erbaş, cami cemaatine teravih namazını kıldırdı.

Programa; Erbaş'ın yanı sıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Yunus Tuğrul - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir