• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Bakan Gül: Gençlere yapılan yatırım her şeyin üstündedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Gaziantep'te bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kentte okullarında derece yapan öğrencilere yönelik düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine katıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te okullarında derece yapan öğrencilere yönelik düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine katıldı. Gül, Şahinbey ilçesinde ortaokul ve liselerde dereceye girip, başarı elde öğrencilere hediye edilen bilgisayarların dağıtım töreninde, Türkiye'nin geleceği gençlere yapılan yatırımın her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Eğitime verilen önemi belirten Bakan Gül, "584 bin öğretmen AK Parti döneminde göreve başladı. Bu yakın zamanda bir milyona ulaşacak. Çünkü biz, her şeyin başı eğitim, dedik. Daha önce eğitime ayrılan pay yüzde 2 iken, biz yüzde 6'nın üzerine çıkardık. Dünyada en büyük bütçeyi eğitime ayıran ülke ise Türkiye'dir. Çünkü eğitim varsa Türkiye'nin geleceği daha güçlü ve güvenli olacak. Gaziantep'te 5 bin derslik var. Şimdi ise 15 bin derslik var. Hedefimiz 7 bin 500 sınıfı Gaziantep'in hizmetine sunacağız. Gaziantep'te bizden önce 10 bin öğretmen varken, biz bu sayıyı 30 bine çıkardık." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimin her şeyi başı olduğunu belirterek, bundan dolayı eğitime büyük bit önem verdiklerini, gençlerim hem milli hem de manevi değerlerle yetişmesi için çaba harcadıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Gül ve Tahmazoğlu, 435 başarılı öğrenciye bilgisayarlarını teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'e geliyor

Buradaki programın ardından Yazıcık Mahallesi'ne yaptırılan sosyal tesisinin açılışına katılan Adalet Bakanı Gül, burada yaptığı konuşmasında da 21 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting için Gaziantep'e geleceği bilgisini verdi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Yazıcık Mahallesi'ne yaptırtılan Yazıcık Sosyal Tesisi ve Burç Esentepe Mahallesi'ne yaptırtılan Burç Sosyal Tesisi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün katılımlarıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, her mahalleye bir sosyal tesis yaptıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından her iki sosyal tesisi için kurdele kesilerek açılışı yapıldı.

Öte yandan Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen "Caminin Gölgesindeki Gençler Projesi"nde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir