• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Şahinbey Belediyesi`nden örnek etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Belediyesi tarafından çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende çevre bilincini anlatan tiyatro gösterileri sergilenirken, minik öğrenciler kullanılmayan malzemelerden yaptıkları elbiselerle gösteri yaparak ilgi odağı oldular.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için kirletilmemesi gerektiğine söyledi.

Tahmazoğlu, "İslamiyet'te israf haram kılınmıştır. Cenab-ı Hakkın oluşturduğu kainatta hiçbir şey boşa gitmiyor. Mesela yapraklar yeşeriyor, kuruyor ve döküldükten sonra gübre olup, ağacın güçlenmesine vesile oluyor. Denizlerde milyarlarca balık var. Bunlar ölüyor ama bunlara insan müdahalesi hariç nasıl öldüğünü görmüyoruz. Bakıyorsunuz ki kendi içerisinde yok oluyor ve hiçbir şekilde çöp veya kirlilik şekilde karşımıza çıkmıyor. Kainattaki düzeni biz insanoğlu olarak bozmaya çalışıyoruz. Ağaçları kesip, havayı kirletiyoruz. Hâlbuki bizde aynı kurallara uysak, çöp diye attığımız birçok şeyi geri dönüşümle kazanabiliriz." dedi.

Tahmazoğlu, ilçede toplanan çöplerin yüzde 12'sinin ise 2023 yılına kadar geri dönüşüme gitmesinin hedeflendiğini belirtti.

Şahinbey Belediyesi'nin geri dönüşüm yüzü olan Şahincan çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Çocuklar sık sık Şahincan'la fotoğraf çektirdiler. Yarışma sonucu en çok geri dönüşüm malzemesi toplayan okullara ve jüri tarafından seçilen resim ve tasarım dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir