• DOLAR 32.602
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2501.223
  • ...
"Yeni Van için elbirliğiyle çalışacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VESOB) Başkanı ve yönetim kurulu, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu'nun makamında ziyaret etti. Ziyaretten, Van için el birliğiyle çalışma kararı çıktı.

"Toplumun menfaatini ön planda tuttunuz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, "Ben de size ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum, hayırlı olsun. Çok mühim bir kuruluş ve geçmişi Osmanlı'ya dayanan bir teşkilatlanmasınız. Türkiye'de de çok uzunca bir süredir iyi teşkilatlanmışsınız. Hakikaten kendi mensuplarının da toplumun da genel menfaatlerini daima ön planda tuttunuz. Bizim de çok kıymet verdiğimiz bir esnaf ve sanatkâr teşkilatısınız. Ziyaretiniz beni ziyadesiyle memnun etti, ayağınıza sağlık." dedi.

 "Birlikte şehrimize hizmet edeceğiz"

"İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle birlikte, şehrimize ve halkımıza hizmet etmeye gayret edeceğiz." diyen Vali Zorluoğlu, "Esnafımız bu manada bizim için çok önemli bir çözüm ortağıdır. Hem valilik hem de belediye başkanlığını birlikte yürütüyoruz. Bu boyutuyla da esnaf ile yakın bağlantılıyız. Süreç içerisinde sizlerle birlikte Van için, esnafımızın sorunlarını dinleme, anlama ve çözme noktasında gereken çabayı göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Van'da yüz yıl öncesinden gelen bir esnaflık var"

Çok eski bir yerleşim yeri olan Van'ın kadim bir şehir olduğunu belirten Zorluoğlu, Van'da geçmişi çok eskiye dayanan ve babadan oğula devam eden bir esnaf geleneği olduğunu söyledi.

"Ahilikten gelen esnaf, topluma değer katandır"

"Esnafımız ve sanatkârımız kıymetlidir." diyen Zorluoğlu, "Esnaflığı sadece ticaret olarak görmemek gerekiyor, görürsek bu çok yanıltıcı olur. Kendi içerisinde bir bütün olan esnaflık başta bir kültürdür. Ticaret bunun sadece bir parçasıdır ve bunun dışında esnafın, çok farklı olarak toplumu dönüştüren, geliştiren ve topluma değer katan tarafları vardır. Ahilik kültürü zaten bunu net bir şekilde ortaya koyuyor." dedi.

"Bayramınız kutlu olsun"

Zorluoğlu, son olarak şöyle konuştu: "İnşallah sizlerle beraber yeni döneminizde valilik ve büyükşehir belediyesinin de desteğiyle, esnafımızın ve sanatkârımızın meselelerine çözüm bulmaya gayret edeceğiz. Hayırlı olsun, inşallah hep beraber bayrama da huzur içerisinde kavuşuruz. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum."  (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir