• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Kutlu Doğum`u İrtica Gören Muhtıra Hala Yerinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Genelkurmay Başkanlığının, 2007`deki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde internet sitesine koyduğu, Meclis iradesine müdahale niteliği taşıyan, Kutlu Doğum etkinliklerinin “irtica” bağlamında değerlendirildiği ve “Ne mutlu Türküm diyene” anlayışına karşı çıkan herkesi Türkiye Cumhuriyetinin düşmanı ilân eden bildiri, tepkilere ve aradan dört yıl geçmesine rağmen hâlâ sitede duruyor.

HUKUKA, DEMOKRASİYE VE TOPLUMA SAYGISIZLIK
Demokratik hukuk devletinin çağdaş ve evrensel prensipleriyle de, toplumun inanç ve değerleriyle de bağdaştırılması mümkün olmayan ve geçersizliği, sonradan yaşanan gelişmelerle de ortaya çıkan bildirinin Genelkurmay sitesinde hâlâ duruyor olması, hukuka, demokrasiye ve topluma saygısızlıkta ısrar olarak değerlendiriliyor ve bir an önce kaldırılması isteniyor.

O MUHTIRA HÂLÂ ORADA

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik, Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesinde 27 Nisan 2007’de yayınlanan e-muhtıranın hâlâ durduğunu söyledi. Çelik, muhtıra metninin siteden acilen kaldırılması gerektiğini söyledi.


MAZLUMDER Şube Başkanı Çelik, yaptığı açıklamada, toplumun her kesiminden ciddî tepkiyle karşılanan bildirinin, 4 yıl geçmesine rağmen hâlâ Genelkurmay’ın sitesinde muhafaza etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Çelik, şunları ifade etti:


“Yeni bir 28 Şubat arayışının adımının atıldığı 27 Nisan 2007 günü tarihin kirli sayfasında yerini almıştır. Milletin inanç değerleri ve sivil iradenin hedef alındığı kara günü hiç unutmayacağız, unutturmayacağız. TBMM’nin cumhurbaşkanlığı seçimini engellemek, Anayasa Mahkemesi’ne ve üyelerine gözdağı vermek için atılan adımı 4 yıl sonra tekrar kınıyoruz. Muhtırayı ‘ben yazdım’ diyerek övünen, şu anda emekliliğin keyfini süren Yaşar Büyükanıt’ın da yargılanması gerekir. 4 yıldır Genelkurmay’ın sitesinde bulunan bildiri geri çekilmelidir. 27 Nisan e-muhtıra ile Yaşar Büyükanıt, hiçbir hakkı ve yetkisi olmamasına rağmen yargıya müdahale etmiştir. Bu hukuksuzluktur ve Genelkurmay bildiriyi sitesinden kaldırmayarak suça ortak olmaktadır.”

‘ASKERİN GÖREVLERİ NETLEŞTİRİLMELİ’
Seçİmlerden sonra yapılacak yeni anayasaya da değinen MAZLUMDER Şube Başkanı Çelik, askerlerin görev alanına çekilmesi gerektiğine dikkat çekti. Askerlerin siyasî tartışmalardan tamamen uzaklaştırılmaları gerektiğini ifade eden Çelik, “Siyasilere de bir takım görevler düşmektedir. Seçimlerden hemen sonra yeni bir anayasa hazırlanmalı, iç güvenlik TSK’dan alınmalı, askerin yasalarla biçilmiş görevleri netleştirilmeli, askerler görev alanına çekilmeli ve siyasî tartışmalardan tamamen uzaklaştırılmaları sağlanmalıdır. Askerî Yüksek İdari Mahkemesi ve Askerî Yargıtay da kaldırılmalıdır. E-muhtıranın yıl dönümünde hukuk dışı uygulamalara direnenleri daha gür ses çıkarmaya, birlikte mücadele etmeye dâvet ediyoruz” diye konuştu.

Yeni Asya


Bu haberler de ilginizi çekebilir