• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
"Ehil olmayanlar yıllarca bizleri idare ettiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, 24 Haziran Genel Seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bitlis merkezde açık alanda düzenlenen iftar programına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Bitlis milletvekili adayları, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bitlis milletvekili adayı Cengiz Karakaya, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

Programda katılımcılara yönelik bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, 25 Haziran'da hayırlı bir gün ile uyanacaklarını, bu ülkenin gerçek sahiplerine kavuşmuş olacağı bir günü hep beraber yaşamayı umduklarını söyledi.

24 Haziran seçimleri için HÜDA PAR milletvekili adaylarına destek isteyen Temel, Müslüman halkı yıllarca ehil olmayanların idare ettiğini belirtti.

"Kimi tercih ederseniz onlar tarafından idare edileceksiniz"

Müslüman halkın tercihinin İslam'dan, Allah'tan, Kur'an'dan yana olması gerektiğini ve tarih boyunca bunun hep böyle olduğunu belirten Temel, "Bu halk İslami yaşantıya sahip olmaları dışında, başka bir şey istememiştir. Sizler, İslami hassasiyet ve duyarlılığa sahip insanlarsınız. Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde, 'Sizler, bulunduğunuz hal üzere idare olunacaksınız' buyuruyor. Dolayısıyla kimi tercih ederseniz, kimi başınızda görmek isterseniz, onlar tarafından idare edileceksiniz. Bugün İslam diyarının perişan halinin sebebi de budur. Müslümanlar olarak biz, yıllarca siyasetten, yönetimden, idareden uzaklaştık. Ehil olmayanlar bizi idare ettiler. Artık sizden, sizin aranızdan çıkan, sizin gibi konuşan ve sizin gibi İslami hassasiyete sahip olan, sizin onları tanıdığınız, onların da sizi tanıdığı kardeşleriniz bu işe el atmışlar." dedi.

"Adaylarımız mecliste sizi temsil edecektir"

Müslüman halkın artık temsiliyet sorununun olmayacağını vurgulayan Temel, "Ama bu tek taraflı olmayacak. Siz bu kardeşlerinizi vekil olarak görmek isterseniz, bunlar vekil olacaklar.  Görmek istemezseniz olmayacaklar. Eğer siz bu kardeşlerinizi meclise gönderirseniz, ben inanıyorum ki sizi temsil edecek, hassasiyetlerinizi bilecek, sizden biri olarak orada bulunacaklardır. Onlar, birilerinin yaptığı gibi, Ankara'ya gittikten sonra sizi unutmayacak. Biz, bu kardeşlerimize kefiliz. Sizde onları biliyor ve tanıyorsunuz. Siz değerli Bitlisli kardeşlerimizden adaylarımız için destek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Program, iftar yemeğinin ardından yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir