• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Eskişehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Bolu, Ordu, Giresun ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin üzerinde geçeceği tahmin ediliyor.

Yerel kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Aydın, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar çevreleri ile Burdur'un batı kesimlerinde yerel kuvvetli (821-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, güneydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla, Aydın, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Burdur'un batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, batı kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ordu ve Giresun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri ile Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu zamanla batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32°C

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 35°C

Erzurum: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 29°C

Muğla: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28°C

Trabzon: Parçalı ve zamanla çok bulutlu 25°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 23°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir