• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Şırnak`ta Kadir Gecesi huşû içinde ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Şırnak'ın Silopi ilçesinde de genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle yoğun bir katılım ile düzenlenen programla huşû içerisinde ihya edildi.

İlçenin merkezi camisi olan Çarşı Cami tarafından düzenlenen program, kılınan teravih ve tesbihat namazının ardından Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program, Hafız Temer Alioğlu'nun Kur'an'ı Kerim tilavetinin ardından, Cami İmamı Muhammed Tuncer'in Mevlid-i Şerif okuması ile devam etti. Daha sonra Hazreti Nuh Yatılı Kur'an Kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahi ile katılımcılara manevi hava yaşatılırken özellikle çocukların programa katılımı renkli görüntüler oluşturdu.

İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, konuşmasında, Kadir Gecesi'ni ihya etmenin önemine değindi. Ramazan ayı ve özellikle Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için çok iyi bir fırsat olduğunu belirten Müftü Elçi, bu gecenin ibadet ile geçirilmesine vurgu yaptı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği Kadir Gecesi programı yapılan ikram ve okunan duanın ardından sona erdi. (Ahmet Uçar-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir