• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Kadir Gecesi`nde Dergâh Camisi tıklım tıklım doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi için Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh (Mevlid-i Halil) Camii'nde geceyi ihya etmek amacıyla program düzenlendi.

Şanlıurfa'nın birçok camiinde yapılan programlara halk büyük bir ilgi gösterdi. Programa 7'den 70'e her yaştan katılım gösteren Şanlıurfalılar caminin içine sığmayınca, cemaat için cami avlusunda ve Balıklıgöl Platosu'nda halılar serildi.

Hz İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh Camii (Mevlid-i Halil) ise il dışından da gelen ziyaretçilerle doldu taştı.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan parklar yerli ve yabancı ziyaretçilerle dolarken birçok aile parkta iftarını açtı. Yerleşkede birçok seyyar satıcı, soğuk meşrubat ve şeker tezgâhları açtı.

Merkezde bulunan camilerden Eyüp Peygamber ile Mevlidi Halil camilerine akın eden vatandaşlar, içeride yer bulamayınca cami avlusunda, parklarda ve cami damında namaz kıldı.

Yatsı namazından önce sık sık Kur'an-ı Kerim okunurken, Hazreti İbrahim'in makamı olarak bilinen tarihi yerler ve Üstad Bediüzzaman'ın vefat ettiğinde ilk defnedildiği yeri de ziyaret eden Urfalılar ve il dışından gelen konuklar uzun uzun dua ettiler. 

Şanlıurfalıların yoğun bir katılım gösterdiği programda, İl Müftüsü İhsan Açık, namazdan önce Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nin önemi hakkında bir vaaz verdi.

"Yerin suya ihtiyaç duyduğu gibi insanlarda İslam'a muhtaçtırlar"

Kadir Gecesi'ni ihya etmek için ve tüm İslam âlemine dua etmek için ailecek Suruç'tan geldiklerinin ifade eden Ahmet Durmaz, "Kadir Gecesi'nin önemi insanların kendilerince yaptığı şeylere bağlıdır. Müslümanların bu gecede okuyacakları Kur'an-ı Kerimlerle Müslümanlara, İslam âlemine ve ümmeti Muhammed'e dualar etmeleri lazım. Allah Azze ve Celle bu gecede Kur'an-ı Kerim'i indirmiştir ve bu gecede Kur'an-ı Kerim okunmalı ve hatmedilmelidir." dedi.

Cami dolduğu için namaz kılacak yerin kalmadığını ifade eden Durmaz "Peygamber Efendimiz de Ramazan ayının son on gününde Kadir Gecesi'ni arayın ve bu gecede tüm İslam âlemine dua etmeliyiz. Yerin suya ihtiyaç duyduğu gibi insanlarda İslam'a muhtaçtırlar. Müslümanlar Kadir Gecesi'nde bir araya gelerek camiye gelip bu geceyi ihya etmeleri lazım. Burada namaz kılıyordum artık burada yer kalmamıştı. Bu gibi yerlerin genişletilmese lazım." ifadelerini kullandı.

"Kadir gecesi denildi mi aklımıza kurtuluş gecesi geliyor"

Şanlıurfa'nın peygamberler şehri olduğunu söyleyen Müslüm Keçecioğlu, "Allah-u Teâla herkese böyle geceler nasip etsin. Namaz kılacak yer yok. Bu gece çok kıymetli bir gecedir. Kadir Gecesi denildi mi aklımıza kurtuluş gecesi geliyor. Bu gece kurtuluş gecesidir. Şanlıurfa'da böyle mübarek bir gecede camiler doldu taştı. Şu an Şanlıurfa'da namaz kılmak için yer yoktur. Allah'a bin şükürler olsun. Şanlıurfa peygamberler şehridir." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan Kadir Gecesi'nin çok mübarek bir gece olduğunu ifade eden Seyfettin Delen, Muhammed Emin Maraşlı ve Mustafa Tok, bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesinin İslam ülkelerindeki kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını dilediler. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir