• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kadir Gecesi Mardin`de ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde camiler ibadet etmek isteyen Müslümanlarla doldu taştı. Gece boyunca ibadet eden Müslümanlar, özellikle İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için dua etti.

Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Kadir Gecesi'ni ihya etmek için Yeni Cami'ye akın eden Müslümanlar, Kadir Gecesi'ne erişmenin mutluluğunu yaşadı. Caminin içinde yer bulamayan birçok kişi, avluya serdikleri seccadeler üzerinde namaz kıldı.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programı, yatısı namazıyla başladı, teravih ile devam etti. Kılınan teravih namazının ardından kandil özel programına geçildi.

Programda; Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunarak ilahiler seslendirildi. Duanın edildiği programda, tesbihat namazı kılındı. Programda çeşitli ikramlar dağıtıldığı görülürken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği açıklandı.

Kadir Gecesi'ni ihya eden vatandaşlar, duygularını İLKHA ile paylaştı. "Yüce Allah'ın lütfuyla bir Kadir Gecesi'ne daha kavuştuk." diyen vatandaşlar, "Kadir Gecemizi ihya etmek için burada toplandık. Allah'a şükür yatsı namazımızı büyük bir cemaatle kalabalıkla kıldık. Artık camilerimizin cemaatleri almadığını öğrendik. Çok daha büyük daha fazla camilere ihtiyacımız olduğunu bu akşam gördük. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, Mevlid-i Şeriflerle, tesbih namazıyla, nafile ve teheccüd namazlarıyla vakit geçireceğiz." ifadelerini kullandılar.

Kadir Gecesi'ni ihya etmek için camiye geldiğini kaydeden Nizamettin Acar, "Öncelikle bütün İslam âlemine hayırlı uğurlu olsun. Allah namazımızı orucumuzu kabul etsin. Allah'ın (celle celaluhu) bir lütfu olarak Kadir Gecesi'ne ulaştık, rabbim bu gece yapacağımız ibadetleri kabul etsin. Bütün Müslümanların Kadir Gecesi mübarek olsun, dualara kabul etsin." dedi.

Kadir Gecesi için camiye geldiğini kaydeden Şakir Acar, "Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir ve bizler de bu geceyi ihya etmek için camiye geldik. Cami hınca hınç dolmuş, inşallah otogarda çok büyük bir cami yapılıyor, orada bitince artık oraya gideceğiz, çünkü burada artık kaldırmıyor. Allah'a, kendimize, yakınlarımıza ve Müslümanlara dua edeceğiz. Rabbim dualarımızı kabul etsin." diye konuştu.

Çocuklardan Emre Yaman ise "Kadir Gecemiz hepimize, ümmeti Muhammed'e ve Türkiye'mize hayırlı uğurlu olsun. Dua edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı. 

Kadir Gecesi'ni ihya etmek için camiye gelen bayanlardan Emine Tuna, şunları söyledi: "Kadir Gecesi'nin kadrini bilelim, zira Kadir Gecesi demek kadir demek, huzur ve mutluluk demek, Peygamber Efendimizin kadrini bilmek demektir. Bu gece inşallah Kur'an-ı Kerim okuyacağız, çünkü bu gede Kur'an-ı Kerim inmeye başlamış. Rabbim şimdiden herkesin duasını kabul etsin."

Vatandaşlardan İsmail Özkan da "Allah'a (celle celaluhu) hamd olsun bu güne vardık, Rabbim bizleri bir daha ki Kadir Gecesi'ne ulaştırsın. Camideyiz, inşallah namaz kılıp dua edeceğiz, Kur'an okuyup ilahileri dinleyeceğiz. Herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun." dedi.

Halkın yoğun katılım gösterdiği Kadir Gecesi programı yapılan ikram ve okunan duanın ardından sona erdi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir