• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
"Maalesef `siyonistler kahrolsun` demekle kahrolmuyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamında Gazze sınırında siyonistlerin saldırıları sonucu yüzlerce Müslüman'ın şehid olduğu saldırılara yönelik açıklamada bulunan Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi Başkanı Orhan Ay, "Maalesef 'siyonistler kahrolsun' demekle kahrolmuyorlar. Defalarca israili protesto ettik; kınamalar, basın açıklamaları yaptık. israilin bunlardan korkmayacağını ve 'kahrolsun israil' demekle de kahrolmayacağını bilmeliyiz.' ifadelerini kullandı.

Bütün halkların ve İslam ülkeleri ile idarecilerinin katılımıyla, siyonistlere uygulanacak ekonomik bir ambargonun bu vahşi ve laftan anlamaz kavmi dizginleyebileceğini dile getiren Ay, "israil dışarıya bağımlı bir ülkedir. Onu besleyen İslam ülkelerinin gıda, petrol ve diğer ihtiyaçları kesmesi ve ekonomik ambargo uygulaması durumunda israil çöküşün eşiğine gelebilir."ifadelerini kullandı.

"İslam âleminin dağınıklığından güç alıyorlar"

Ümmetin ödemesi gereken bedeli tek başına Filistin halkının ödediğine değinen Ay, " Kudüs denince aklımıza İslam âleminin perişan hali geliyor. Zira biz şuna inanıyoruz ki Kudüs demek ümmet demektir ve Kudüs'ün özgürlüğü ümmettin özgürlüğünden geçer. Bizim şuna inanmamız gerekir ki Kudüs kurtulacaksa bütün ümmettin eliyle kurtulacaktır. Sadece Filistinlilerin eli ile değil. Şu anda Filistinliler, bütün ümmetin ödemesi gereken bedeli tek başına ödüyor. Her gün onlarca, yüzlerce şehid veriliyor. Bütün bunların sebebi nedir? Bütün bunlar ümmetin perişanlığının ve İslam'dan uzaklaşmasının bir sonucudur. Siyonist Yahudiler İslam âleminin dağınıklığından güç alarak maalesef bu pervasızca, alçakça ihanetlerini sergiliyorlar." İfadelerini kullandı.

"Siyonistlerin anlayabileceği dille cevap verilmesi gerekir"

Dünyanın hiçbir yerinde doğru dürüst bir tepkinin verilmediğine dikkat çeken Ay, "Müslümanları kalleşçe katlediyorlar. Denenmemiş silahlarını Müslümanların üzerinde deniyorlar ve bütün bu alçakça saldırıları dünyanın gözü önünde gerçekleştiriyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde doğru dürüst bir tepki yok, sadece kınamakla yetiniliyor. İslam âlemi de uyuyor. Buradan İslam ülkelerinin başındaki yöneticilere seslenmek istiyorum. İslam ülkelerindeki yöneticiler, israille derhal bütün ilişkilerini kesmelidirler. Sadece kınamakla yetinmemelidirler; ekonomik, askeri ve siyasi olarak ne gerekiyorsa mutlaka israilin anlayabileceği bir dille cevap verilmesi gerekir." dedi.

"Ciddi anlamda bir ambargo israili sarsacaktır"

Yapılan basın açıklamaları ile toplumda azda olsa bir bilinç oluştuğunu fakat israilin bu etkinlikleri umursamadığına değinen Ay, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Basın açıklamaları yapıp mitingler düzenledik. Bizim haricimizde düzenlenen basın açıklamalarına destek olduk. Toplumda bir bilinçlenme ve duyarlılık görüyoruz. Ama bu yeterli değildir. Çünkü israil basın açıklamalarından korkmuyor ve bizim yaptığımız etkinliklerden çekinmiyor. israil neden çekinir? Ekonomik yaptırımlardan çekinir. Geçenlerde yaptığımız basın açıklamasında da şuna değinmiştik. Müslümanlar israile bir ambargo uygulamalı, bu ambargo sadece halklar nezdinde değil, devletler ve idarecileri nezdinde de bu ambargoların uygulanması gerekiyor. Ciddi anlamda bir ambargo israili gerçekten de sarsacaktır. Çünkü İsrail dışa bağımlı bir ülkedir ve maalesef onları besleyenler de İslam ülkeleridir. Bütün gıdası, petrolü ve diğer ihtiyaçları maalesef İslam ülkelerinden gidiyor."

"Gençlerimizi Kudüs ve Filistin aşkıyla büyütürsek Kudüs'ün kurtuluşu yakınlaşır"

"İslam âlemi olarak israile büyük bir ekonomik yaptırım uygulamakla birlikte halkı bilinçlendirmemiz gerek." diyen Ay, "İnsanlarımızı ve gençlerimizi Kudüs ve Filistin aşkıyla büyütürsek inşallah Kudüs'ün kurtuluşu yakındır diyoruz. Ama öte taraftan sadece kınamalarla, miting ve basın açıklamaları ile yetinirsek, yerimize oturursak israil bundan çekinmez, yıkılmaz ve bizim 'kahrolsun İsrail' dememizle maalesef kahrolmuyorlar. Halkımıza şunu söylüyoruz: İbadetlerimizi aksatmayalım ve manevi yönlerimizi kuvvetlendirelim. Malumunuz Ramazan ayının son günlerinde ve tekli gecelerinde bulunuyoruz. Bu tekli geceleri çok iyi değerlendirelim. Bilindiği üzere Kadir Gecesi bu tekli gecelerden birine denk geliyor. Hele hele Kudüs'ü konuştuğumuz şu günlerde ibadetlerimizde Filistin ve Kudüs'teki kardeşlerimizi unutmayalım, zira onlar bütün bir ümmetin bedelini ödüyorlar. Her gün onlarcası şehid oluyor ve yüzlercesi de yaralanıyor. Özellikle Kudüs'ün kurtuluşu için dua edelim. İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu bu perişan halden kurtulması için hep beraber Allah'a niyazda bulunalım. Belki Allah-u Teâlâ bizim bu halimize acır da bizlere yardımını gönderir." şeklinde konuştu.

"İslam'ın sesinin Avrupa ve Amerika'da yükselmesini istemiyorlar"

Son olarak Avustralya'da camilerin kapatılıp imamların sınır dışı edilmelerini kınayan Ay, "Siyonist israil ve işbirlikçileri, katil ABD bunların hepsi yok olup gideceklerdir. Yeryüzünde Allah'ın nurunu söndürmeye çalışanlar var. En son Avustralya'da bütün camileri kapatma gibi bir karar aldılar. İslam'ın sesinin Avrupa ve Amerika'da yükselmesini istemiyorlar. Maalesef bunlar İslam'dan korkuyorlar. Biz de bu sebeple sürekli şunu söylüyoruz. Müslümanlar bilinçlensinler, dindar ve bilinçli bir nesil yetişin ki bu gençler yarın öbür gün İslam'ı her kese götürebilsin, Avustralya'nın özellikle camileri kapatmasının ve imamları sınır dışı etmesinin en büyük sebebi şudur; bakıyorlar ki kendi halkları İslam'a giriyor. İnsanlar artık onların dinlerini terk edip İslam'ı tercih ediyorlar ve bu da onları ürkütüp korkutuyor. Gelecekte en büyük dinin Avrupa'da İslam'ın olacağını bildikleri için şu anda İslam'ı engellemeye çalışıyorlar. Buradan sizin aracılığınızla Avusturya'yı kınıyoruz." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir